Incendiul de la Drăgăşani, declarat lichidat după cinci zile de la izbucnire

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Incendiul de la depozitul de anvelope din Drăgăşani a fost declarat lichidat după cinci zile de la izbucnire.

Pompierii militari au declarat lichidat incendiul izbucnit sâmbătă la un depozit de anvelope din municipiul Drăgăşani, în cele cinci zile cât a durat intervenţia fiind relocate aproximativ 250 de tone de cauciuc, au transmis, joi, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, citează Agerpres.

Potrivit sursei citate, în urma cercetărilor efectuate, pompierii au stabilit că incendiul s-ar fi declanşat în urma aprinderii unor cauciucuri care au fost amplasate necorespunzător lângă o sobă metalică ce se afla într-una din cele două construcţii care au fost afectate de flăcări.

"Stingerea incendiului de la staţia de stocare şi valorificare a deşeurilor de cauciuc din Drăgăşani a fost finalizată în data de 27.11.2019, la ora 16.00, până joi, la ora 13.00, zona fiind asigurată pentru a se interveni în eventualitatea apariţiei vreunui focar. Cantitatea de cauciuc afectată de incendiu şi depozitată în curtea operatorului a fost de circa 250 de tone, pentru stingerea completă a incendiului fiind necesară relocarea întregii cantităţi de cauciuc. Intervenţia s-a făcut cu ajutorul a două utilaje ale Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi şase autospeciale de stingere", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Sâmbătă dimineaţa, un incendiu puternic a izbucnit într-un depozit de deşeuri de cauciuc, suprafaţa afectată fiind de aproximativ 80 de metri pătraţi. Pompierii au intervenit în zonă cu şase autospeciale de stingere şi un echipaj CBRN, în urma măsurătorilor pentru stabilirea nivelul de toxicitate al fumului degajat, în cele cinci zile cât a durat stingerea acestuia, fiind emise două avertizări prin RO-ALERT, pe o rază de 6 kilometri în jurul focarului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel