LIVE  VIDEO LIVE: Incendiu violent la depozitul de peturi din Alba Iulia. Fum dens, vizibil de la kilometri depărtare. S-a transmis RO-ALERT

Sunt degajări mari de fum în urma unui incendiu violent ce s-a produs la depozitul de peturi de la Alba Iulia. Autoritățile au transmis RO-ALERT.

UPDATE: Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 2000 mp, cu posibilități de propagare la depozitele învecinate. 

Au fost suplimentate forțele trimise în sprijin cu alte 4 echipaje de stingere (1 - ISU Bihor, 1 - ISU Cluj, 1 ISU - Timiș, 1 - ISU Hunedoara).

În apropiere se află și o stație de alimentare cu combustibili. Pompierii încearcă limitarea propagării incendiului. 

Vezi aici GALERIE FOTO!

- Știrea inițială - 

Un incendiu puternic a izbucnit în această după-amiază la Alba Iulia, la depozitul de peturi. Mai multe echipaje de pompieri intervin la fața locului. 

”Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru localizarea și stingerea incendiului la depozitul de peturi, pe A.I.Cuza, municipiul Alba Iulia. Misiunea este în dinamică”, au anunțat reprezentanții ISU Alba. 

”De la nivelul ISU Alba acționează cinci mașini de stingere, o autoscară și o ambulanță SMURD. De asemenea, au fost trimise în sprijin două echipaje de stingere de la ISU Sibiu (1) și ISU Hunedoara (1)”, a anunțat IGSU. 

Având în vedere degajarea mare de fum, a fost transmis mesaj Ro-alert pentru adoptarea măsurilor de autoprotecție.

După lichidarea incendiului, specialiștii urmează să stabilească exact care au fost cauzele producerii incendiului și care sunt pagubele. 

Prima zi a săptămânii a fost încărcată pentru pompieri!

1.840 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. În cursul zilei de ieri, la nivel național, 1.481 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (248 cazuri), urmată de județele Constanța (81 cazuri), Mureș (58 cazuri) și Hunedoara (52 cazuri). În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 6 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. 

Totodată, dintre cele 218 de incendii la care au intervenit pompierii, peste 75% dintre acestea au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectate aproximativ 950 ha de teren. În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor.                                                                

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel