Au ars institutul de rachete din Rusia și Uzina Chimică Dmitrievsky. Ce transmite presa din Moscova - VIDEO

Incendiu uriaș la un institut militar pentru rachete din Rusia. Cel puțin 7 oameni au murit / Foto: Captură video Rusia1
Incendiu uriaș la un institut militar pentru rachete din Rusia. Cel puțin 7 oameni au murit / Foto: Captură video Rusia1

Un incendiu a izbucnit astăzi la Institutul de Cercetare al Ministerului Apărării al Rusiei din Tver. Și Uzina Chimică Dmitrievsky a luat foc astăzi.

Șapte persoane au murit în urma unui incendiu în clădirea Institutului Central de Cercetare al Forțelor Aerospațiale din Tver, a declarat joi o sursă informată pentru Interfax.

Anterior au fost raportate aproximativ cinci victime, aproximativ 20 de persoane au cerut ajutor medical, suferind diverse răni. Dw.com scrie însă că alte 27 au cerut ajutor medical, iar sub dărâmăturile clădirii incendiate s-ar putea afla încă 10 persoane. Serviciul de presă al guvernului regional a raportat anterior presei ruse că în stingerea incendiului sunt implicate 240 de persoane și 69 de de autospeciale.

Cauza incendiului

A fost implicat și elicopterul Mi-8 al Ministerului Situațiilor de Urgență al Rusiei. Publicația citată scrie că la ora 16:35, direcția regională a Ministerului Situațiilor de Urgență a raportat despre localizarea incendiului.

”Localizarea incendiului a fost anunțată la ora 16:35”, a spus pentru Interfax departamentul regional al Ministerului Situațiilor de Urgență.

Presa rusă relatează că, potrivit datelor preliminare, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 2,5 mii de metri pătrați. Incendiul ar fi putut avea loc din cauza unui scurtcircuit, potrivit Life.ru. Jurnaliștii relatează că, potrivit experților, este puțin probabil să se poată stabili cauza exactă a incendiului în ziua urgenței, deoarece în prezent este imposibilă intrarea în incintă.

Detalii despre institutul militar. Cu ce se ocupă

Institutul Central de Cercetare al Forțelor Aerospațiale din Tver, potrivit presei ruse, efectuează cercetări privind problemele apărării aerospațiale și activităților militare-spațiale ale Rusiei și sistemul unificat de apărare aeriană din țările CSI. În special, specialiștii săi au fost implicați în dezvoltarea sistemelor de rachete Iskander, scrie Meduza. Tot acolo erau făcute instrumente de navigație, sisteme de control, ghidare și orientare pentru vehicule terestre, aeriene și spațiale.

La 1 decembrie 2010, institutul a fost atașat celui de-al 4-lea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării al Federației Ruse ca unitate structurală - Centrul de Cercetare pentru Apărarea Aeriană (NIC Air Defence). La 1 martie 2014 a devenit parte al Centrului Central al Institutului de Cercetare pentru Apărare Aerospațială din Rusia. Din 2004, institutul este o bază de cercetare pe problemele sistemului unificat de apărare aeriană din țările CSI.

Un alt incendiu, la Uzina Chimică Dmitrievsky

Un alt incendiu s-a produs tot astăzi la Uzina Chimică Dmitrievsky din Rusia. Presa rusă scrie că focul a izbucnit pe teritoriul DKhZ-Proizvodstvo SRL, într-un atelier de tip hangar care nu a fost dat în funcțiune. Citând guvernul regiunii Ivanovo, Interfax relatează că zonele rezidențiale din Kineshma nu au fost amenințate de răspândirea incendiului de la uzina chimică Dmitrievsky.

În urma acestui incendiu ar fi suferit o persoană. Direcția regională Rospotrebnadzor a raportat că o organizație de experți acreditată de FBUZ „Centrul de igienă și epidemiologie din regiunea Ivanovo” a efectuat teste de laborator ale aerului atmosferic pentru conținutul de substanțe chimice nocive la granița zonei de protecție sanitară a întreprinderii și zonele rezidențiale, ținând cont de direcția vântului. Probele urmează să fie analizate.

Newsivanovo.ru scrie că ulterior a fost stabilită cauza incendiului. Femeia rănită în incendiu ar fi declarat că atunci când acetona a fost turnată într-un recipient de plastic, a avut loc o descărcare electrostatică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel