Incendiu sonda petrol. Intervenţie specialişti Canada

Specialişti din Canada au ajuns la Moftinu pentru a identifica soluţiile de stingere a incendiului.

O echipă complexă de specialişti ai IGSU, condusă de inspectorul general Daniel Dragne, împreună cu autorităţile locale şi experţi ai unor companii de profil din Canada s-au deplasat la sonda de gaze din Moftinu, judeţul Satu Mare, unde are loc incendiul, pentru a identifica soluţiile tehnice care trebuie adoptate pentru remedierea situaţiei.

"Acţiunile de stingere a incendiului produs la sondă trebuie precedate, în mod obligatoriu, de măsuri tehnice speciale pentru captarea fluxului de gaze care să reducă presiunea la capătul sondei", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit IGSU, stingerea imediată a incendiului creează riscul producerii unor acumulări de gaze care să conducă la o explozie. În acest sens, misiunile pompierilor sunt de asigurare a protecţiei zonei fără întreruperea procesului de ardere, până la momentul în care societatea deţinătoare a sondei va lua toate măsurile de securitate atât pentru echipajele de pompieri, cât şi pentru populaţia din zonă.

Printre primele măsuri stabilite în comun de specialiştii IGSU şi cei canadieni au fost acelea de eliberare a puţului sondei de resturile rămase după prăbuşirea turnului acesteia şi de eliberare a perimetrului pentru a permite acţiunea ulterioară a forţelor profesioniste. În acelaşi timp se continuă acţiunea de identificare a tuturor surselor de apă pentru asigurarea continuităţii acţiunilor de stingere la momentul stabilit.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23