Incendiu puternic lângă Opera din Paris

 Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă în apropierea Operei din Paris. Nu sunt anunțate victime.

Focul a izbucnit într-o clădire de birouri de pe Boulevard des Capucines, în arondismentul 2, Paris.

„Nu știu cine are birourile acolo, dar este îngrozitor”, a scris pe Twitter un francez.

Focul se manifestă cu flacără deschisă la etajul 2 al clădirii.

„Nici o victimă”, au spus surse locale, potrivit Le Figaro.

La ora transmiterii știrii, s-a creat un perimetru de securitate, relatează Mediafax.

Ultimul incendiu major din Paris a distrus Catedrala Notre-Dame. Suma uriașă la care au ajuns donațiile

Ultimul incendiu major din Paris a distrus Catedrala Notre-Dame. Din donații s-au strâns aproape un miliar de euro, în vederea refacerii. 

'Elanul generozităţii' pentru finanţarea lucrărilor la Catedrala Notre-Dame din Paris nu scade, cu aproximativ 840 de milioane de euro colectaţi, a anunţat miercuri preşedintele instituţiei publice responsabile cu reconstrucţia catedralei franceze, distrusă parţial de un incendiu în aprilie 2019, relatează AFP.

Suma de 842,8 milioane de euro, colectată datorită donatorilor francezi şi străini, permite să vedem viitorul cu încredere, a declarat generalul Jean-Louis Georgelin, în faţa unei comisii a Senatului francez, fiind întrebat în legătură cu stadiul lucrărilor şi transparenţa finanţării.

Gigantul energetic francez Total a contribuit cu 100 de milioane de euro, la fel ca şi Fundaţia Bettencourt, o structură de sponsorizare a moştenitorilor fondatorului grupului de cosmetice L'Oréal, a cărei sumă de donaţie nu a fost precizată.

Calendarul lucrărilor prevede o redeschidere în 2024, a reafirmat generalul. Pe de altă parte, lucrările referitoare la împrejurimile Notre-Dame din Paris ţin de responsabilitatea primăriei din Paris şi probabil nu vor începe până în 2025, ceea ce implică regândirea accesului temporar la catedrală pentru turişti, în special în timpul Jocurilor Olimpice, pe care Parisul le va găzdui peste trei ani.

Intemperiile, lucrările neprevăzute, întreruperile (limitate) din cauza pandemiei de Covid şi mai presus de toate numeroasele măsuri şi amenajări legate de reducerea emanaţiilor de plumb au provocat unele întârzieri şi costuri suplimentare. O evaluare finală a costului lucrărilor va fi anunţată până la sfârşitul anului. A

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel