Incendiu Prefectura Suceava. Costurile pentru refacerea clădirii se ridică la 20 de milioane de euro

Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de David Mark de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de David Mark de la Pixabay

Cel mai important monument istoric al municipiului Suceava și poate chiar din județ, clădirea Palatului Administrativ, acolo unde funcționau până la începutul acestei luni Prefectura și Consiliul Județean, va fi refăcut.

Acest lucru l-au spus autoritățile locale chiar din fatidica zi de 6 martie, când acoperișul și mansarda clădirii au ars ca o torță, iar cele aproximativ 1.000 de tone de apă folosite pentru stingerea incendiului au afectat serios întreaga clădire, scrie Monitorul de Suceava.

Surse din Consiliul Județean Suceava, instituție care are în proprietate clădirea dată în folosință în 1904, spun că din primele estimări costurile pentru refacere se ridică la circa 100 de milioane de lei, adică în jur de 20 de milioane de euro, sumă care ar putea fi chiar și mai mare.

Lucrurile vor fi mai clare după expertiza tehnică pe care proprietarul clădirii trebuie să o facă pentru a afla exact care este gradul de distrugere și cum au afectat focul și apa pereții, structura de rezistență, dar și tot ceea ce ține de această clădire monument istoric din centrul municipiului Suceava.

Până acum nimeni nu a putut avansa un termen în care lucrările care urmează să demareze pentru refacerea clădirii ar urma să înceapă.

Sursă: Monitorul de Suceava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel