Urmărește emisiunea live


UPDATE 2 Incendiu pe Transfăgărăşan. A fost chemat un ELICOPTER

După ce sâmbătă a izbucnit un icendiu uriaş în Asau, jud. Bacău, duminică flăcările au cuprins alte două zone de vegetaţie, una pe Transfăgărăşan şi alta în judeţul Prahova.

UPDATE 2

Circulaţia rutieră a fost reluată duminică pe DN7C Transfăgărăşan, în comuna Arefu, judeţul Argeş, unde la kilometrul 57, în zona Cetăţii Poenari, s-a produs un incendiu de vegetaţie şi mai multe pietre au căzut pe suprafaţa carosabilă, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

UPDATE A fost chemat un elicopter pe Transfăgărăşan

Un elicopter de la Iaşi va interveni pentru stingerea incendiului de vegetaţie care a izbucnit, duminică, în zona Cetăţii Poenari, de pe Transfăgărăşan, au anunţat reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

'Având în vedere terenul abrupt, nu se poate interveni de la sol. Am solicitat intervenţia unui elicopter. (...) Aşteptăm să ajungă elicopterul de la Iaşi, între timp, căutăm soluţii pentru a realiza şi un releu cu motopompe', a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, căpitanul Mădălina Epure. Conform aceleiaşi surse, incendiul s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 700 de metri pătraţi, la faţa locului fiind trimise mai multe autospeciale şi zeci de pompieri, cărora li s-au alăturat şi jandarmi. După izbucnirea incendiului, 50 de turişti care se aflau pe scările de acces către cetate, precum şi alţi 10 de la baza muntelui au fost evacuaţi.

Incendiu de vegetaţie pe Transfăgărăşan, în zona Cetăţii Poenari

Un incendiu de vegetaţie s-a produs duminică pe Transfăgărăşan, în comuna Arefu, judeţul Argeş, în zona Cetăţii Poenari, circulaţia rutieră fiind întreruptă scurte intervale de timp pentru înlăturarea pietrelor căzute pe carosabil, anunţă Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

'Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN7C Transfăgărăşan, la kilometrul 57, s-a produs un incendiu de vegetaţie în comuna Arefu, judeţul Argeş, în zona Cetăţii Poenari. Având în vedere că din cauza acestuia mai multe pietre au căzut pe suprafaţa carosabilă, circulaţia rutieră este oprită la scurte intervale de timp, în vederea înlăturării obstacolelor şi eliberării drumului.

Traficul este supravegheat şi fluidizat prin dirijare, alternativ, de către poliţiştii rutieri, fără a fi înregistrate probleme deosebite', se arată în informarea citată. Potrivit sursei, nu au fost înregistrate victime.

Incendiu de vegetaţie uscată, extins la litiera pădurii în comuna Apostolache

Zeci de persoane intervin, duminică după-amiază, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în comuna prahoveană Apostolache, sat Mârlogea, focul extinzându-se şi la litiera pădurii. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, incendiul afectează o suprafaţă de aproximativ trei hectare, extinzându-se şi la litiera pădurii, fără a afecta coronamentul copacilor.

La faţa locului intervin pentru stingerea focului, cu mături, lopeţi şi bidoane cu apă, zece pompieri, lucrători ai Ocolului Silvic, dar şi oameni din localitate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel