EXCLUSIV  INCENDIU NOTRE DAME (Paris). Emmanuel Macron, lovitură - ce-l așteaptă

Incendiu devastator la Catedrala Notre-Dame din Paris, un simbol al Franței
Incendiu devastator la Catedrala Notre-Dame din Paris, un simbol al Franței

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat dezastrul de la Catedrala Notre-Dame din Paris, dar și situația în care e pus președintele Emmanuel Macron.

Val Vâlcu spune că dezastrul de la Notre-Dame are și o dimensiune simbolică importantă, amintind că Macron și-a anulat discursul din această seară în cadrul căruia președintele Franței trebuia să se adreseze poporului, într-o perioadă în care Franța a fost lovită de numeroase crize și scandaluri politice.

Jurnalistul spune că după o serie de crize în politica internă franceză, „vine acest dezastru la nivel simbolic”. El a adăugat că în toate epocile moderne conducătorii erau mereu asociați cu astfel de momente în sens negativ.

Dezastrul incendiului de la Notre-Dame, un simbol al Franței, vine după toate crizele prin care a trecut guvernarea Macron, cu valuri de contestări, probleme mari sociale, pierderea influenței externe, distrugerea partidelor tradiționale de mișcarea En Marche, lucru care a lipsit Franța de pârghii la nivelul Uniunii Europene (Germania devenind principalul motor lucru care poate fi sesizat și prin numărul de șefi de grupuri parlamentare).

„Macron a câștigat pe baza imaginii”, spune Val Vâlcu. Actualul președinte francez a apărut de nicăieri, a captivat publicul reușind în final marea lovitură electorală. Dar „o construcție bazată pe imagine se poate prăbuși tot din cauza unor probleme de imagine”, a mai adăugat jurnalistul.

El a subliniat însă că Macron a gestionat relativ bine criza ”vestelor galbene”, deschizând dezbaterile naționale și a inițiat dialogul. În stradă au rămas doar extremiștii, fapt care discreditează mișcarea, într-un final Macron reușind să crească și în sondaje. 

Va gestiona Macron dezastrul incendiului de la Notre-Dame în favoarea sa?

Acum e posibil ca incendiului de la Catedrala Notre-Dame să îl afecteze și să primească o lovitură de imagine, fie să gestioneze situația în favoarea sa și să iasă întărit din acest dezastru care în mod normal nu ar trebui să îi fie atribuit, nefiind în atribuția președinției gestionarea unui șantier. „Macron stăpânește tehnicile de comunicare”, va interveni și va aloca fonduri pentru construcție, Franța având experință în restaurare, mai precizează Val Vâlcu.

Dar jurnalistul spune că faptul că s-a produs acest incendiu din neglijeța sau incapacitatea constructorilor spune multe despre căderea administrației franceze în general, nu a celei publice.

VEZI ȘI: Catedrala Notre Dame INCENDIU. Dan Ciachir: Semn divin, dar și avertisment pentru francezi - video

Incendiul de la Catedrala Notre-Dame poate să fie parte din șirul de ghinioane și de crize care au lovit Franța sub conducerea lui Macron, sau dimpotrivă, președintele poate gestiona bine situația, să ia măsurile cuvenite, societatea să se strângă în jurul lui, iar o astfel de nenorocire să ducă la coeziune socială, concluzionează Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel