Incendiu Notre-Dame. Guvernul francez, demersuri pentru accelerarea lucrărilor de renovare

Incendiu Catedrala Notre Dame
Incendiu Catedrala Notre Dame

Guvernul francez are în vedere o serie de derogări prin ordonanţă pentru a ''facilita realizarea lucrărilor'' necesare restaurării catedralei Notre-Dame din Paris, în contextul în care preşedintele Emmanuel Macron a promis că lucrările vor fi finalizate în termen de cinci ani, transmite miercuri AFP.

Un proiect de lege prezentat miercuri ar urma să-i permită guvernului, printre altele, să adopte măsuri legate de protejarea patrimoniului.

Intitulat Restaurarea şi conservarea catedralei Notre-Dame din Paris şi instituirea unei subscripţii naţionale, textul propune punerea în practică a acestei subscripţii, avantaje fiscale pentru donatori, un comitet de control pentru buna utilizare a fondurilor şi crearea unei instituţii publice însărcinate cu conceperea şi realizarea lucrărilor de restaurare.

Vezi și: Siria: 15 morţi într-o explozie în nord-vestul ţării

În partea sa cea mai contestată, proiectul dă posibilitatea guvernului de a adopta prin ordonanţă măsurile de amenajare sau de a deroga anumite dispoziţii legislative, care ar fi necesare pentru a finaliza realizarea lucrărilor.

Fostul ministru al culturii Jack Lang a salutat celeritatea acţiunii guvernului, dar a exprimat rezerve cu privire la derogările privind reglementările pieţei publice.

Vezi și: Explozie puternică la un combinat chimic. Trei persoane au murit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel