Incendiu Notre-Dame. Guvernul francez, demersuri pentru accelerarea lucrărilor de renovare

Alexandru Ichim / 24 apr 2019 / 18:45 Salveaza PDF Comentarii
Incendiu Catedrala Notre Dame
Incendiu Catedrala Notre Dame

Guvernul francez are în vedere o serie de derogări prin ordonanţă pentru a ''facilita realizarea lucrărilor'' necesare restaurării catedralei Notre-Dame din Paris, în contextul în care preşedintele Emmanuel Macron a promis că lucrările vor fi finalizate în termen de cinci ani, transmite miercuri AFP.

Un proiect de lege prezentat miercuri ar urma să-i permită guvernului, printre altele, să adopte măsuri legate de protejarea patrimoniului.

Intitulat ''Restaurarea şi conservarea catedralei Notre-Dame din Paris şi instituirea unei subscripţii naţionale'', textul propune punerea în practică a acestei subscripţii, avantaje fiscale pentru donatori, un comitet de control pentru ''buna utilizare a fondurilor'' şi crearea unei instituţii publice însărcinate cu conceperea şi realizarea lucrărilor de restaurare.

Vezi și: Siria: 15 morţi într-o explozie în nord-vestul ţării

În partea sa cea mai contestată, proiectul dă posibilitatea guvernului de ''a adopta prin ordonanţă măsurile de amenajare sau de a deroga anumite dispoziţii legislative, care ar fi necesare pentru a finaliza realizarea lucrărilor''.

Fostul ministru al culturii Jack Lang a salutat ''celeritatea'' acţiunii guvernului, dar a exprimat ''rezerve'' cu privire la derogările privind reglementările pieţei publice.

Vezi și: Explozie puternică la un combinat chimic. Trei persoane au murit

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24