Incendiu Notre Dame. Fără cuvinte: Ce făceau francezii în catedrale - video

Andrei Itu / 15 apr 2019 / 22:57 Salveaza PDF Comentarii
Notre Dame incendiu
Notre Dame incendiu

În contextul tragicului incendiu de la Catedrala Notre Dame de astăzi, unul dintre cele mai atee state din Europa, Franța, a schimbat în ultimii ani destinația catedralelor, din locașuri de închinare, în discoteci.

Conform cotidianului francez La Republicain Lorrain, în 2016, chiar în duminica Paștilor, DJ-ii au înlocuit preotul, instalând platanele pe altarul bazilicii Sf. Vincent din Metz. „Este un loc magic! Îmi place frumusețea, energia. E superb!”, a declarat pentru cotidianul francez organizatorul evenimentului, Irénée Sutter, la acea vreme.

Comentariile de pe Facebook ale francezilor: "Cool", "Off, de ce n-am știut și noi? Că veneam imediat", "Asta distracție" nu au întârziat să apară.

 

Acuze de blasfemie!

 

"Blasfemie! Ați transformat bisericile în bordeluri!" - este comentariul unuia dintre puținii francezi care atrag atenția asupra evenimentului organizat  în zilele în care catolicii sărbătoreau Învierea Domnului.

Basilica St.Vincent din Metz este una dintre sutele de catedrale franceze care și-au schimbat destinația în ultimii ani. Aceasta a fost desacralizată înca din anul 2012.

Inregistrarea a fost postată de către internauții francezi pe facebook https://www.facebook.com/irenee.sutter/videos_by

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28