Incendiu mall. Vladimir Putin: Ce s-a întâmplat aici? Neglijență criminală

Vladimir Putin s-a deplasat la Kemerovo, oraş industrial din vestul Siberiei, unde un incendiu izbucnit duminică la principalul mall din oraş a răpit viaţa a cel puţin 64 de persoane, denunţând în acest context o 'neglijenţă criminală', relatează AFP şi RIA Novosti. 

'Ce s-a întâmplat aici? Nu este vorba de ostilităţi armate. Nu este o scurgere neaşteptata de gaz metan (...) Oamenii au venit să se odihnească, erau copii. Vorbim de demografie şi pierdem atât de mulţi oameni şi din cauza a ce? Din cauza neglijenţei criminale, a indolenţei', a afirmat Putin într-o reuniune la Kemerovo, dedicată eliminării consecinţelor incendiului, conform TASS şi RIA Novosti.

Putin a depus flori într-un loc amenajat în memoria victimelor în apropierea clădirii centrului comercial 'Zimniaia Vişnia' ('Vişina de iarnă'), unde locuitorii au adus flori, jucării de pluş şi fotografii ale celor morţi, potrivit TASS.

Cel puțin 64 de morți

Autorităţile ruse au denunţat luni încălcările normelor de securitate după incendiu, considerat unul dintre cele mai cumplite din Rusia în ultimii ani: cel puţin 64 de morţi. Marţi, fuseseră identificate corpurile a 13 copii, conform TASS. În plus, alte zeci de persoane au fost rănite.

[citeste si]

Vladimir Putin şi Serghei Meniailo, reprezentantul prezidenţial în districtul federal siberian, au examinat, de asemenea, faţada clădirii arse, conform Xinhua.

Trei zile de doliu

Regiunea Kemerovo a declarat trei zile de doliu începând de marţi. Astfel, timp de trei zile, drapelele Federaţiei Ruse vor fi coborâte în bernă pe întreg teritoriul regiunii Kemerovo. Cu această ocazie, autorităţile au recomandat tuturor instituţiilor şi companiilor de televiziune şi radio să-şi anuleze programele de divertisment, potrivit Agerpres.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel