INCENDIU Londra. Număr victime, bilanț final

Bilanț negru după incendiul devastator din Londra de la Grenfell Tower.

Bilanțul final al persoanelor decedate în incendiul devastator care a afectat blocul Grenfell Tower din Londra este de 71, în timp ce 223 de oameni au supraviețuit, a anunțat joi poliția metropolitană, după ce anterior se crezuse că numărul victimelor a fost de 80, transmit DPA și BBC News, potrivit Agerpres.

Legiștii i-au identificat oficial pe cei 70 de oameni care și-au pierdut viața în tragedie, un copil înregistrat ca născut mort în spital pe 24 iunie, ziua incendiului, fiind cea de-a 71-a victimă, a precizat poliția.

'Poliția consideră acum că toți cei care au murit în incendiu au fost găsiți și identificați' se spune într-un comunicat.

'Echipe de specialiști care au lucrat în interiorul Grenfell Tower și legiștii au împins dincolo de limite ceea ce este posibil din punct de vedere științific pentru a identifica persoanele', a subliniat comandantul Stuart Cundy.

'Complexitatea eforturilor noastre de a-i recupera și identifica pe toți cei care au murit, dar și pe toți cei care au scăpat în acea noapte nu poate fi subestimată', a adăugat el.

'Ancheta noastră penală continuă și suntem hotărâți să facem tot ce putem pentru a găsi răspunsurile pe care atât de mulți oameni le caută cu disperare', a adăugat responsabilul poliției londoneze.

Conform anchetei din primele zile de după incendiu, acesta s-a declanșat de la congelatorul unui frigider și s-a extins rapid la învelișul exterior al blocului-turn cu 24 de etaje.

Într-o vastă operațiune de verificare a 600 de imobile cu izolație similară celei de la Grenfell Tower, acuzată că a contribuit la propagarea rapidă a focului, toate cele 137 de clădiri inspectate în prima fază au fost declarate neconforme cu normele antiincendiu.

Premierul britanic Theresa May a numit în septembrie un fost judecător al Curții de Apel la conducerea anchetei publice cu privire la acest dezastru. Martin Moore-Bick a promis atunci să examineze 'cauza sau cauzele imediate la incendiului și căile prin care el s-a propagat', precum și reacția autorităților naționale și locale și a pompierilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel