INCENDIU lângă Transfăgărășan. Turiștii n-au voie să urce

Un nou incendiu de vegetație a izbucnit lângă Transfăgărășan. 

Focul a cuprins partea de nord a versantului. Incendiul a izbucnit imediat după ce un alt incendiu care cuprinsese zona a fost declarat stins.

Pompierii de la Inspectoratul de Urgenţă Argeş au fost din nou solicitaţi pentru a interveni la un incendiu din apropierea cetăţii Poenari. Asta, în condiţiile în care focul în zonă tocmai ce fusese declarat lichidat, după o luptă de cinci zile cu flăcările.

Pentru a nu se mai ajunge în situația de a avea zeci de focare, conducerea ISU Argeş a solicitat intervenția elicopterului MAI cu dispozitiv special de stingere. Acesta a efectuat, până la căderea nopții, câteva drumuri la barajul Vidraru, de unde a încărcat și apoi a aruncat apă în zona incendiului.

Incendiu de la o țigară

Traficul pe drumul național 7 C a fost restricționat. Șoferii care voiau să urce pe Transfăgărășan au fost întorși din drum. Au fost lăsați să treacă doar cei care coborau. Din primele informații, se pare că ar fi vorba despre focare care s-au reaprins după incendiul din urmă cu mai bine de o săptămână. Focul ar fi ars mocnit până acum. Atunci, incendiul ar fi pornit de la o țigară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel