Incendiu lângă București, cu degajări mari de fum - FOTO

Un incendiu puternic, cu degajări mari de fum, a izbucnit lângă București.

Pompierii din Giurgiu intervin vineri după-amiaza pentru stingerea unui incendiu care se manifestă cu degajări mari de fum, izbucnit pe un teren din localitatea Adunații Copăceni, transmite Mediafax.

Potrivit ISU Giurgiu, incendiul a cuprins vegetația uscată, anvelope, dar și furaje de pe un teren din localitatea Adunații Copăceni. La fața locului intervin pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni și de la Garda de Intervenție Mihăilești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, sprijiniți de un buldoexcavator. Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum. Pompierii au sesizat Garda de Mediu Giurgiu.

Criterii mai stricte pentru calitatea aerului. OMS, îndemn pentru toate țările

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit miercuri limite mai stricte pentru principalii poluanţi atmosferici, inclusiv particulele în suspensie care provoacă decesul prematur a şapte milioane de persoane în fiecare an, în special în ţările sărace, relatează AFP, scrie Agerpres. Este pentru prima oară din 2005 când OMS îşi actualizează liniile directoare la nivel global privind calitatea aerului. Cantitatea de informaţii care arată că poluarea aerului afectează diferite aspecte ale sănătăţii a crescut semnificativ de la acea dată.

Acesta este motivul pentru care OMS şi-a redus aproape toate pragurile de referinţă, care se referă în principal la aşa-numiţii poluanţi clasici: particule în suspensie, ozon, dioxid de azot, dioxid de sulf şi monoxid de carbon. Noile linii directoare nu sunt norme obligatorii din punct de vedere juridic, însă oferă ţărilor un cadru pentru a-şi proteja mai bine populaţiile. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a îndemnat "toate ţările şi pe toţi cei care luptă să protejeze mediul înconjurător să le folosească pentru a reduce suferinţa şi pentru a salva vieţi".

Potrivit OMS, nu mai puţin de şapte milioane de decese premature, în principal cauzate de boli netransmisibile, sunt atribuite efectelor combinate ale poluării atmosferice şi poluării aerului din interior.

"Poluarea aerului este o ameninţare pentru sănătate în toate ţările, însă afectează în principal populaţiile din ţările cu venituri mici şi medii", a subliniat Tedros, deoarece ţările defavorizate se confruntă cu niveluri crescânde de poluare atmosferică, alimentate de urbanizarea la scară largă şi de dezvoltarea economică care se bazează în primul rând pe utilizarea combustibililor fosili.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel