Urmărește emisiunea live


INCENDIU la Universitatea din Oradea. Pompierii au intervenit / FOTO

INCENDIU la Universitatea din Oradea. Pompierii au intervenit / Sursă foto: Pixbay
INCENDIU la Universitatea din Oradea. Pompierii au intervenit / Sursă foto: Pixbay

Un incendiu a izbucnit duminică la prânz într-o clădire aflată în modernizare a Universităţii din Oradea.

O clădire a Universității din Oradea, aflată în modernizare, a fost cuprinsă de flăcări. Potrivit informațiilor, două etaje au fost cuprinse de fum.

"La ora 12.30 am fost sesizaţi cu privire la producerea incendiului într-o clădire a Universităţii. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta pe holul etajului 2 al clădirii, aflate în renovare, acesta şi etajul 3 fiind inundate cu fum", a declarat BIHOREANULUI maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Potrivit acesteia, focul a fost stins în maxim 15 minute. "Au ars elemente de mobilier amplasate în holul clădirii, 6 bănci şi 4 scaune", a mai precizat Camelia Roşca.  Pompierii au rămas în clădire pentru înlăturare efectelor negative produse de incendiu şi stabilirea cauzei. La faţa locului a venit şi rectorul Universităţii, Constantin Bungău, pentru a evalua proporţiile incendiului. În imaginea de mai jos, el priveşte un tablou cu cadre didactice şi absolvenţi de Teologie, ce are în centru o icoană, care a scăpat neatins de flăcări.

"Nu s-au înregistrat victime, nicio persoană nu a fost rănită. După stingerea incendiului pompierii militari au evacuat fumul de pe cele două etaje cu ventilatoarele din dotare", a mai precizat Camelia Roşca.

La Universitate au acţionat echipajele Detaşamentului 1 Oradea, cu 3 autospeciale cu apă şi spumă, autospeciala de lucru la înălţime şi un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detaşamentului 2 Oradea. Cauza incendiului urmează să fie stabilită.

Se lucra la parchet

Incendiul s-a produs în corpul E, amplasat chiar la intrarea în campusul Universităţii. Rectorul Constantin Bungău a declarat pentru BIHOREANUL că acel corp de clădire a intrat în reabilitare în primăvara anului 2020, când a şi fost predat firmei Termoline. În prezent, muncitorii lucrează la parchetul din sălile de curs, care din fericire nu au fost atinse de flăcări.

"Pagubele vor fi evaluate, vom vedea dacă firma are asigurări. Firma care realizează lucrările este Termoline, care lucrează probabil cu diferiţi subcontractanţi pe partea de iluminat, pe partea de parchetat... S-a lucrat aseară până la ora 10 şi ceva, din câte am fost informaţi de paznici, la finisarea parchetului din sălile de curs. S-ar putea ca să fie ori ceva de la o zonă electrică, ori probabil ceva s-a întâmplat", a declarat Constantin Bungău.

Lucrarea are termen de predare în acest an, iar la final acest corp de clădire urmează să adăpostească săli în care vor învăţa studenţi de la mai multe specializări, precum Facultatea de Ştiinţe Economice, Teologie, Inginerie Electrică sau Energetică. Între altele, sălile de curs nu vor mai avea calorifere, sistemul de încălzire fiind pe baza unor panouri, amplasate din tavan., informează eBiohreanul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel