Incendiu la un bloc din Sectorul 1. Clotilde Armand a ajuns la locul deflagrației: Cei care au emis autorizațiile de construcție trebuie să plătească / video+foto

Un incendiu a izbucnit, marți seară, la un bloc din Sectorul 1.

@rodcnews

♬ sunet original - DC News

Update 10: Incendiul la acoperişul apartamentului de pe şoseaua Nordului din Capitală a fost localizat

Incendiul la acoperişul apartamentului de pe şoseaua Nordului din Capitală a fost localizat şi pompierii acţionează pentru lichidarea acestuia, informează Biroul de presă al Inspectoratului Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF). Deoarece incendiul s-a extins pe o suprafaţă de circa 600 de metri pătraţi, dispozitivul care acţionează în zonă a fost suplimentat. Potrivit sursei citate, nu sunt persoane rănite. În total, au fost angrenate 20 de autospeciale de stingere, patru autoscări, o autospecială pentru descarcerare şi una SMURD. Acoperişul unui apartament de tip penthouse, de circa 80 de metri pătraţi, de pe şoseaua Nordului a luat foc marţi, fără a fi înregistrate victime, conform Agerpres.

Update 9: Clotilde Armand a ajuns la locul incendiului

„Am ajuns la locul incendiului din Soșeaua Nordului nr. 96. Persoanele care sunt afectate sunt rugate să sune la numărul Poliției Locale Sector 1- 021.9540 iar Primăria Sectorului 1 le va asigura cazarea și hrana până când se vor putea întoarce la locuințele lor.

Hidranții nu funcționează iar mașinile de pompieri nu pot fi alimentate cu apă. Am transmis operatorului de salubritate să alimenteze cu autospecialele lor mașinile pompierilor. Străzile sunt înguste, imobilele sunt înghesuite, exemplu clasic de încălcare a legii urbanismului. Victimele suntem noi, cetățenii. Cei care au emis autorizațiile de construcție în acest caz trebuie să plătească pentru toate aceste nereguli. Vom face verificări cine a emis aceste autorizații și vom informa opinia publică.

Echipajele Poliției Locale au ajuns la incendiu imediat ce au fost sesizate, au fluidizat circulația și au asigurat suport pompierilor. În acest moment, echipejele Poliției Locale Sector 1 acționează în afara perimetrului deoarece la fața loculului sunt foarte multe echipaje IGSU -Pompieri /SMURD și ale Polișiei Române. Lucrătorii din cadrul IGSU ne-au comunicat faptul că nu sunt victime“, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Update 8: Flăcările au mai scăzut în intensitate

Update 7: Un locatar spune că a depus la procuratură mai multe plângeri pentru că nimic de acolo nu e legal din punct de vedere al siguranței publice.

Update 6: Este vorba de Penthouse-ul Nordului - Virgil Madgearu

Nordului - Virgil Madgearu, penthouse de exceptie in Complexul Palladian Persepolis, cu o suprafata totala utila de 443 mp utili, compus din 7 camere, distribuit pe ultimele doua etaje.

Persepolis este un complex special conceput pentru buna convietuire a locatarilor, avand acces gratuit la 3 piscine, sala fitness, loc de joaca pentru copii, spatii de relaxare, gradina si terase amenajate in curtea complexului.

Apartamentul are la etajul 5 un living de 112 mp utili scaldat din belsug de lumina naturala, 2 dormitoare cu bai proprii, bucatarie, dining room, baie de serviciu, terasa si scara interioara de acces la mansarda unde regasim un hobby room de 50 mp, birou, dormitor pentru oaspeti si o alta terasa generoasa partial acoperita.

Terasele circulabile au fost si acestea renovate si modernizate dupa ultimele exigente in domeniu, cu izolatie de cauciuc acrilic si membrana lichida, mono-componenta Sikalastic, acoperite partial cu lemn de acacia special pentru terasa de esenta exotica si gazon sintetic Oryzon(Belgia) de grosime 33 mm, de inalta rezistenta la actiunea razelor UV (3000 ore Xenon) si sistem de drenaj. Balustradele au fost izolate de asemenea cu izolatie Sika, iar o parte din terasa a fost partial acoperita cu sistem Alumil cu sticla UV securizata.

Bucataria este MDF Franke inclusiv mobilierul si dispune de cuptor electric nou, cuptor incorporabil cu microunde, hota si doua combine frigorifice incorporabile, instalatie chiuveta cu purificator de apa incorporat.

Atat incalzirea cat si racirea se face prin sistem cu ventiloconvectoare al blocului, toate cheltuielile apartamentului de intretinere facturandu-se pe o SINGURA factura (apa, curent, incalzire etc)

Apartamentul a fost complet renovat, igienizat, inclusiv cada noua, instalatii sanitare noi si se preda cu masina de spalat si uscator rufe, plita electrica Electrolux noi nefolosite, spoturi eco si elemente cristal.

La parter complexul are coafor, cosmetica, make-up, mani-pedi, Jovsky Studio, restaurant japonez cu livrare gratuita pentru locatari, salon masaj si remodelare corporala si loc de joaca pentru copii.

Complexul are paza, supraveghere video, videointerfon, doua cai de acces in parcare.


Update 5:

Arde numai terasa. Pe aceasta au fost amplasate foarte multe decoruri din paie și plastic, gazon și alte improvizații.

Update 4:

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București, a intervenit telefonic la Antena 3 și a spus:

„Avem doar câteva informații preliminarii în acest moment. Știm că incendiul se manifestă la un apartament, la acoperișul unui penthouse, cu o suprafață estimată la 80 de metri pătrați. Cel puțin până în acest moment nu sunt persoane rănite, nu sunt victime ca urmare a acestui eveniment. La fața locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere și 3 autoscări care să fie amplasate în imediata vecinătate. Este o ardere foarte intensă care se manifestă pe o suprafață foarte întinsă. Incendiul se poate propaga și la un alt imobil locuit aflat în imediata vecinătate, tot la partea superioară. Este posibil ca numărul resurselor să crească în funcție de decizia pe care o va lua comandantul intervenției. Se pot lua măsuri și pentru evacuarea temporară a locatarilor celui de al doilea imobil. Datele preliminare ne indicau că este deja în dezvoltare un incendiu care se observă din exterior, din zona stradală. Date despre proprietari, în acest moment, nu avem. Sperăm că nu a fost nimeni surprins de producerea acestui incendiu.”, a spus Daniel Vasile la Antena 3.

Întrebat dacă locuitorii blocului au fost cei care au sunat la 112, purtătorul de cuvânt al ISU a declarat că „au fost mai multe apeluri succesive care au anunțat producerea acestui eveniment, cu flăcări vizibile din exterior”.

Imobilul a fost inițial un hotel. Acesta a fost transformat ulterior în bloc de locuințe. Întrebat dacă au fost păstrate aceleași norme de siguranță după această schimbare, purtătorul de cuvânt al ISU a declarat că „depinde de regimul de înălțime și de destinația acestei clădiri. Eu nu cunosc, în acest moment, destinația acestui spațiu. Primele informații ne arată ce este un apartament de tip penthouse, dar nu cunosc destinația integrală a acestui imobil. Regulile sunt diferite, da”.

Update 3:

Pompierii nu pot interveni să stingă incendiul din cauza spațiului restrâns și pur și simplu stau și se uită cum arde blocul.

Update 2:

Se demontează terasa de la Restaurant Nadasan, pentru ca mașinile de pompieri să poată intra.

Update:

Incendiul are șanse mari să se propage și la locuințele învecinate! Deflagrația s-a extins pe tot blocul. 

Nu sunt victime, potrivit primelor informații.

Știre inițială:

Potrivit România TV, un incendiu a izbucnit la mansarda unui bloc din Sectorul 1.

Jurnalistul Victor Ciutacu a intervenit telefonic la același post de televiziune și a dat câteva detalii privitoare la incendiu:

„E într-o zonă extrem de greu accesibilă mașinilor de pompieri care și la această oră se chinuie să ajungă acolo pentru simplul motiv că blocurile sunt unul lângă altul, mașini foarte multe și nu sunt prevăzute intrări și ieșiri speciale pentru pompieri. Este vorba de fostul Club/Hotel Persepolis, Corp C, transformat ulterior în bloc de locuințe de un om de afaceri iranian în apropierea zonei unde locuiește Florin Salam. Accesul mașinilor de pompieri în zonă este cvasi-imposibil“, a spus, la România TV, Victor Ciutacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel