Incendiu la un bloc din Rădăuți. Intervin mai multe echipaje de pompieri/ Video

FOTO: captură video Digi 24
FOTO: captură video Digi 24

Acoperișul unui bloc din Rădăuți a luat foc. 30 de locatarii din două scări de bloc au fost evacuați.

Un incendiu puternic are loc la acoperișul unui bloc din orașul Rădăuți (județul Suceava), anunță Digi 24. Pompierii intervin și au evacuat locatarii din două scări de bloc.

”Este vorba de un incendiu care este în desfășurare, la acoperișul unui bloc din Rădăuți. Incendiu a pornit de doar câteva minute, iar pompierii care au ajuns la fața locului au continuat evacuarea oamenilor de la etajele inferioare ale acestui bloc, astfel încât toată lumea să fie în siguranță și să poată stinge aceste flăcări uriașe, care au cuprins întreaga suprafață a acoperișului acestui bloc cu trei etaje.

Zeci de persoane au fost evacuate. Sunt cinci echipaje de pompieri la fața locului, o autoscară, dar și o ambulanță pregătită să acorde ajutor medical oricărei persoane care ar putea avea nevoie, fie că e vorba de locatari sau de salvatorii, care încearcă simultan să stingă flăcările, dar și să evacueze, în siguranță pe toată lumea”, a transmis reporterul Digi 24.

3 persoane evacuate de pompieri, alte 27 s-au autoevacuat

Maiorul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, a intervenit la postul de televiziune și a făcut precizări legate de incendiul de la Rădăuți.

”Nu avem persoane blocate în apartamente. Vorbim de un incendiu care este deja localizat, aproape lichidat. Lucrăm pentru depistarea scânteilor ascunse și pentru îndepărtarea elementelor de construcție care au fost afectate de foc. 

Am reușit destul de repede să localizăm acest incendiu, în mai puțin de o oră, deși suprafața este foarte mare, de aprximativ 400 mp, vorbim de un bloc cu două scări, cu patru etaje, iar la ultimele etaje se află câte două apartamente, care și ele au fost afectate de apa pe care am refulat-o noi, iar tavanele acestor apartamente au ars”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Întrebat câte persoane au fost evacuate din cauza acestui incendiu, maiorul Găleată a preciat că ”din cele 30 de persoane identificate că locuiesc în acest bloc, în cele două scări, 3 le-am evacuat noi, celelalte 27 s-au autoevacuat,  probabil că nici nu erau acasă când a izbucnit incendiu”.

Potrivit reprezentantului ISU, urmează ca în orele următoare să fie stabilită cauza care a dus la incendiul ce a cuprins întregul acoperiș al blocului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel