Incendiu la Spitalul de Copii Iași. Corina Crețu: Guvernul să prezinte urgent harta nevoilor sanitare, așa cum s-a angajat în fața CE

Incendiu la Spitalul de Copii Iași. Corina Crețu: Guvernul să prezinte urgent harta nevoilor sanitare, așa cum s-a angajat în fața CE
Incendiu la Spitalul de Copii Iași. Corina Crețu: Guvernul să prezinte urgent harta nevoilor sanitare, așa cum s-a angajat în fața CE

Europarlamentarul Corina Crețu a lansat un apel către Guvernul României, după incendiul izbucnit la Spitalul de Copii din Iași.

'Îmi exprim regretul fata de incendiul de la Spitalul de copii din Iasi și sper ca micuții pacienți și cadrele medicale sa nu aibă de suferit. 

Revin la întrebările pe care le pun de ani de zile, ultima oară in ianuarie, când au murit oameni in urma incendiului de la Spitalul “Matei Bals” din București. Ce se întâmpla cu proiectele Spitalelor Regionale de la Iasi, Cluj și Craiova, semnate încă din 2015? Amplasamentele exista, studiile de fezabilitate sunt realizate de Banca Europeana de Investiții și proiectele de finanțare sunt aprobate de Comisia Europeana. 

Este vorba de trei spitale cu o capacitate a aproape o mie de paturi fiecare. Ani de zile am luptat ca acestea sa îndeplinească toate criteriile, sa obțină toate aprobările, inclusiv fondurile europene aferente, iar acum este suta la suta responsabilitatea Guvernului sa demareze licitațiile și sa înceapă construcția propriu-zisa. 

Fac un apel către Guvernul României sa lase disputele și luptele politice din coaliție și sa prezinte urgent harta nevoilor sanitare, așa cum s-a angajat in fata Comisiei Europene, sa prezinte situația stadiului spitalelor regionale de la Iasi, Cluj și Craiova, sa demareze cu prioritate construcția acestora. Seara linistita va doresc!', a transmis Corina Crețu, pe pagina sa de Facebook.

Incendiul care a izbucnit, marți seara, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași, a fost lichidat. 

ISU Iași a transmis că 'a fost verificat etajul 4, nu sunt raportate victime la acest etaj. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii - 3 aparținători și 4 cadre medicale) care au fost mutate într-o altă aripă a spitalului, toate persoanele fiind stabile. Au fost verificate etajele superioare, nefiind identificate victime. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 15 mp (un salon). Incendiul a fost lichidat.'

'Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Interventie. La fața locului salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 2  autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscară și 1 cisternă. 

Totodată, la locul intervenției au fost trimise 3 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă.', transmiteau anterior reprezentanții ISU Iași. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel