UPDATE Incendiu la Penitenciarul Rahova, unde este închis Liviu Dragnea

Un incendiu a izbucnit la Penitenciarul Rahova, acolo unde este închis și fostul lider al PSD, Liviu Dragnea.

UPDATE

Potrivit unei informări de presă postate pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) "Trei deţinuţi aflaţi în custodia Penitenciarului-Spital Bucureşti Rahova au incendiat o saltea din salonul în care se aflau internaţi. Angajaţii unităţii au solicitat, de îndată, sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, la sosirea echipajului de pompieri incendiul fiind deja lichidat. Cele două ambulanţe SMURD venite în sprijinul echipajului ISU au asigurat suportul medical pentru persoanele implicate, deţinuţi internaţi pe secţia în cauză şi cadre, deţinuţii aflându-se în afara oricărui pericol. Patru poliţişti de penitenciare au fost transportaţi la o unitate spitalicească pentru investigaţii suplimentare, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol. Din punct de vedere administrativ, secţia penitenciarului-spital a fost evacuată, restul deţinuţilor nefiind afectaţi de incident", anunţă sursa citată.

ANP mai anunță că ”lla nivelul unităţii a fost declanşată o verificare internă în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului, deţinuţii implicaţi urmând a fi cercetaţi disciplinar”.

Un incendiu a izbucnit sâmbătă dimineață la Penitenciarul Rahova, confrorm România Tv. 

Incendiul a izbicnit la etajuol 3 al închisorii unde este încarcerat și Liviu Dragnea. Flăcările au cuprins incinta spitalului din cadrul pușcăriei din Șoseaua Alexandriei nr. 154. Pentru a fi în afara oricărui pericol, toți pacienții au fost evacuați, de urgență, în curte. La fața locului au sosit mai multe echipaje de la ISU București-Ilfov.

Potrivit ISU, patru gardieni și un deținut au fost transportați la Spitalul Floreasca pentru că au fost expuși la fum Ei au fost transportați la un spital din Capitală. Și un agajat al penitenciarului ar putea și el să fie trimis la spital, el fiind în apropierea focului.

Deocamdată nu se știe dacă este vorba de un accident sau de o revoltă a deținuților. Aceștia ar fidat foc la mai multe așternuturi. Nu este pentru prima dată când se înregistrează un astfel de eveniment. În urmă cu trei ani, un deținut a dat foc celulei în care stătea.

Polițiștii au venit la Penitenciarul Rahova și au declanșat o anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel