Incendiu la o școala gimnazială din județul Vrancea. Zeci de copii și cadre didactice s-au autoevacuat

Foto: ISU
Foto: ISU

Pompierii din Vrancea au intervenit de urgență la școala din satul Roșioara pentru stingerea unui incendiu. 

În această dimineață, în jurul orei 08:45, un apel la numărul unic de urgență 112, anunța izbucnirea unui incendiu la o anexă a Școlii Gimnaziale din satul Roșioara, comuna Mera, județul Vrancea. 

Spre locul indicat s-au deplasat, în cel mai scurt timp, 4 echipaje de la Detașamentul de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și 1 ambulanță SMURD. În cooperare a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Odobești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Unde se manifesta incendiul

 

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul ardea mocnit în jurul coșului de evacuare a fumului. Echipajele de stingere au acționat cu profesionalism și au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, după aproximativ 15 minute.

”În urma evenimentului au ars circa 3 mp din izolația exterioară a anexei unde funcționa centrala termică, alimentată cu lemne. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum neizolat termic față de materialele combustibile”, se arată într-un comunicat de presă. 

Zeci de persoane evacuate 

 

Până la sosirea forțelor de intervenție au fost evacuați 30 de copii, iar alte 16 persoane, reprezentând cadre didactice și personal auxiliar s-au autoevacuat.

Din fericire, în urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel