Incendiu la o casă din Crângurile (Dâmbovița). Un vârstnic a murit. Pompierii, apel către populație

Incendiu la o casă din Crângurile (Dâmbovița). Un vârstnic a murit. Pompierii, apel către populație
Incendiu la o casă din Crângurile (Dâmbovița). Un vârstnic a murit. Pompierii, apel către populație

Un incendiu a izbucnit în noaptea de duminică spre luni la o casă din localitatea dâmboviţeană Crângurile, un bătrân de 85 de ani fiind găsit carbonizat în interior, informează ISU Dâmboviţa.

'Pompierii de la Detaşamentul Găeşti au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă din comuna Crângurile (satul Răţeşti). La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la acoperişul casei şi într-un dormitor al acesteia, existând riscul extinderii şi la o gospodărie învecinată, la locuinţă şi anexe, care au fost protejate şi salvate din calea flăcărilor.

Din nefericire, proprietarul, în vârstă de 85 de ani, a fost găsit decedat (carbonizat) în interiorul locuinţei', precizează ISU Dâmboviţa. Conform sursei citate, în incendiu au ars: acoperişul şi podul casei pe o suprafaţă de circa 80 mp, piese de mobilier, elemente de tâmplărie, materiale textile şi obiecte de uz casnic şi gospodăresc. Din cercetările efectuate la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs de la o sobă lăsată nesupravegheată, din care a căzut jar direct pe podea, pe materiale combustibile (textile).

Pompierii, apel către populație

Pompierii recomandă ca înainte de utilizarea sistemelor de încălzire locală să fie respectate următoarele măsuri: sobele şi coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate de persoane specializate şi autorizate; zidăria şi tencuiala coşurilor de fum vor fi verificate periodic şi bine întreţinute pentru a nu prezenta fisuri sau crăpături ce ar permite ieşirea în încăperi sau poduri a gazelor calde, a fumului sau a scânteilor;

în faţa uşiţelor sobelor se va amplasa o cutie metalică sau o coală de tablă, aceasta asigurând protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a jarului sau lemnelor aprinse. De asemenea, nu trebuie să se depoziteze în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile (textile, hârtie, lemne etc.) care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel