Urmărește emisiunea live


Incendiu la Notre-Dame: Trump, mesaj pentru Macron

Preşedintele american Donald Trump a adresat marţi 'condoleanţe' omologului său francez Emmanuel Macron după incendiul care a devastat catedrala Notre-Dame din Paris, transmite AFP, citând un comunicat al Casei Albe.

'Statele Unite sunt alături de cetăţenii francezi, de oraşul Paris şi de milioanele de vizitatori din întreaga lume care au căutat alinare în acest edificiu emblematic', a afirmat purtătoarea de cuvânt a executivului american, Sarah Sanders, în comunicat.

'Notre-Dame va continua să fie un simbol al Franţei, inclusiv al libertăţii sale religioase şi al democraţiei sale', a adăugat ea.

'Franţa este cel mai vechi aliat al Statelor Unite şi noi ne amintim cu recunoştinţă cum clopotele de la Notre-Dame au răsunat pe 12 septembrie 2001 după atentatele tragice de pe 11 septembrie pe pământ american', a mai afirmat purtătoarea de cuvânt.

'Aceste clopote vor răsuna din nou. Suntem alături de Franţa astăzi şi propunem ajutorul nostru pentru reconstrucţia acestui simbol de neînlocuit al civilizaţiei occidentale. Vive la France!', a încheiat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel