"Incendiu într-un metrou cu 300 de pasageri". Salvatorii au simulat o tragedie- GALERIE FOTO

Pompierii din Capitală au aplicat planul roșu și au avut de salvat 300 de pasageri, într-o simulare. Vestea vine după ce luna trecută a avut loc un incendiu între stațiile Piața Victoriei și Romană.

În cadrul simulării, pompierii au fost chemaţi să stingă un incendiu la un metrou care a deraiat cu 200 de metri înainte să ajungă în stație.

Scenariul a prevăzut ipoteza conform căreia în vagoane se află 300 de persoane, dintre care patru au rămas blocate.

În cazul planului roșu de intervenții se instalează un spital mobil unde se face triajul persoanelor rănite.

În astfel de corturi pot încăpea cel puțin 20 de victime care primesc pe loc ajutorul paramedicilor, iar mai apoi sunt transportate la spital.

În timpul exercițiului, la locul incendiului pompierii au intervenit cu șase autospeciale de stingere, cinci mașini SMURD, o descărcare grea și un echipaj special de salvatori de la Detașamentul Grozăvești, cea mai apropiată subunitate.

"Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului și înlăturarea consecințelor. Important că desfășurăm periodic aceste exerciții pe lângă recunoașterile pe care le desfășoară fiecare unitate de pompieri în raionul propriu acolo unde sunt și stații de metrou", a spus Daniel Vasile, purtător de cuvânt al IGSU.

 

Incendiu la metrou în Bucureşti, între Universitate şi Romană. Trafic a fost restricționat și la suprafață

Un incendiu a pornit între staţiile de metrou Universitate şi Piaţa Romană, în tunel, luna trecută.

172 de persoane au fost evacuate din garnitura de metrou la care s-a produs un incendiu la Piaţa Romană, a declarat, atunci, şeful DSU, Raed Arafat, citat de Agerpres.

El a adăugat că, dintre acestea, 25 de persoane au fost asistate medical.

"Incendiul a avut loc în tunel, motiv pentru care au trebuit să intervină pompierii şi să evacueze persoanele respective după întreruperea curentului la şinele metroului. La acest moment, toate persoanele sunt evacuate, din fericire victime nu sunt", a declarat Arafat.

El a precizat că au fost persoane care au fost asistate de echipajele SMURD înainte de a ieşi de la metrou, persoane care au fost expuse la fum sau persoane care au suferit atac de panică. 

"ISU B-IF a fost solicitat să intervină la un incendiu produs la o ramă de metrou care a avut o defecţiune tehnică. Nu s-a manifestat cu flacără deschisă, ci cu degajări de fum. Metroul este pe tunel, la 20-30 m de peron, între Piaţa Romană şi Universitate. Incendiul a fost lichidat. Din datele pe care le avem până la acest moment, în metrou au fost aproximativ 60 de persoane. Până la acest moment, nu au fost înregistrate victime. Se vor face cercetări şi se va stabili cauza", a declarat Ioana Blănaru, purtător de cuvânt ISU B-IF, la România TV. 

Circulaţia trenurilor a fost oprită pe magistrala Pipera - Berceni. 

Conform Adevărul, Metrorex anunţă că degajările de fum au apărut după frânarea puternică a garniturii. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă la metrou, iar traficul va fi reluat de îndată ce problema va fi remediată. 

"Începând cu ora 8:50, circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni. În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale”, a transmis Metrorex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel