ISU, după incendiul din Parcul IOR: A fost localizat. Nu sunt victime / update

FOTO: RTV
FOTO: RTV

Incediu puternic la Parcul IOR din Capitală.

În seara zilei de marți a fost raportat un nou incendiu în Parcul IOR. „Partea retrocedată din IOR arde din nou!”, a anunțat și Andrei Stan (USR), pe Facebook.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată din parcul IOR, pe o suprafață de aprox. 4000 mp. Acționează 4 autospeciale de stingere. În acest moment incendiul este localizat. Nu sunt victime”, a anunțat ISU.

Este al treilea incendiu din iulie și până acum în Parcul IOR. În ultimii doi ani zeci de arbori au fost tăiați din suprafața retrocedată de 12 hectare. Aceștia au ars sau s-au uscat după ce ar fi fost găuriți intenționat cu bormașina, potrivit mai multor imagini publicate de activiști ai mediului.

Din luna august 2022 au fost observate mai multe defrișări ilegale în zonă. La baza trunchiurilor uscate ale copacilor se vedeau găurile făcute cu bormașina, fiind suspectată o acțiune deliberată de distrugere. Greenpeace a anunțat că sute de pini, plopi, frasini și stejari sunt acum uscați din cauza unei acțiuni pe care voluntarii de mediu o consideră criminală.

Peste o mie de oameni au protestat pe 25 martie acest an pentru salvarea celor aproximativ 12 hectare retrocedate din Parcul IOR. Cei care au participat atunci la protest au purtat pancarte cu diferite mesaje: „Nu cedăm Parcul IOR!, „Aerul poluat ucide”, „Vrem parc, nu betoane”. În același timp, ei au scandat: „IOR e parcul meu, să rămână parc mereu!”.

Nu se știu momentan detalii cu privire la cauzele incediului din seara aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel