Incendiu în centrul Bucureștiului, de Crăciun

Foto: RTV
Foto: RTV

Mai multe persoane au fost evacuate dintr-o clădire după ce a avut loc un incendiu, în zona Piața Amzei din București.

România TV informează că sâmbătă seara a avut loc un incendiu în Sectorul 1 al Capitalei, zona Piața Amzei. Un apartament situat la primul etaj al unui imobil a ars, fapt pentru care au intervenit patru autospeciale ale pompierilor și trei ambulanțe SMURD. Nouă persoane au fost evacuate din imobil, iar o a zecea s-a autoevacuat. Dintre cei scoși de salvatori din bloc, trei au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului pentru că s-au intoxicat cu monoxid de carbon și au suferit atacuri de panică.

Proprietara apartamentului, o femeie de 80 de ani, s-a accidentat încercând să fugă din calea flăcărilor și a suferit o fractură de femur, pentru care a fost dusă la spital. Între timp, pompierii au lichidat incendiul care ar fi pornit de la o cratiță uitată pe aragaz, mai informează sursa citată. La ora aceasta, oamenii au revenit la ei în case.

Un incendiu puternic a izbucnit într-un mall din Arad

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineaţă, într-un mall din municipiul Arad, înainte de ora deschiderii, focul fiind stins repede datorită instalaţiei speciale cu apă care s-a declanşat automat şi intervenţiei prompte a pompierilor, relatează Agerpres. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat că incendiul a izbucnit într-un magazin de haine din Atrium Mall. S-au deplasat două autospeciale de stingere, una de descarcerare şi o autospeciala SMURD.

"În momentul sosirii echipajului de intervenţie, incendiul se manifesta la un panou publicitar prevăzut cu instalaţie electrică, din interiorul magazinului, cu posibilitatea de propagare, interiorul magazinului fiind inundat cu fum. Datorită instalaţiilor speciale de stingere din interiorul magazinului care au pornit automat şi intervenţiei rapide şi punctuale a echipajelor de intervenţie, incendiul a fost stins în aproximativ 10 minute, fără a se extinde", a declarat Pleşca.

Incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit

El a precizat că în complexul comercial se afla doar personalul care asigură paza, neexistând persoane rănite sau evacuate. Pompierii spun că incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit produs la instalaţia electrică a panoului publicitar.

În urmă cu o lună, în acelaşi mall a mai izbucnit un incendiu, în vestiarul firmei de curăţenie, cauza fiind tot un scurtcircuit, produs la instalaţia de aer condiţionat care funcţiona pe modul de încălzire. Focul a fost stins înainte de sosirea pompierilor şi nu a fost necesară evacuarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel