Incendiu în Apuseni, stins cu Bambi Bucket

În județul Alba, un elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket intervine pentru stingerea unui incendiu în Apuseni.
 
 
Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie intervine sâmbătă într-o zonă greu accesibilă din judeţul Alba, pe raza comunei Poşaga, unde aproximativ zece hectare de vegetaţie uscată, litieră şi doborâturi au fost cuprinse de flăcări, a informat ISU Unirea Alba. 

Iniţial, pentru stingerea focului au acţionat pompieri de la Staţia Cîmpeni, însă ulterior în zonă au fost trimise forţe suplimentare, inclusiv Detaşamentul Aiud. Alături de cei doi ofiţeri şi 27 de subofiţeri ai ISU, pentru stingerea focului intervin şi angajaţi ai Ocolului Silvic Privat Poşaga şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună. 

Din cauza zonei greu accesibile, pentru localizarea şi lichidarea incendiului a fost trimis să intervină şi un elicopter cu dispozitiv de stingere Bambi Bucket. 

[citeste si]

Purtătorul de cuvânt al ISU Unirea Alba, plutonier major Alina Marescu, a declarat, potrivit Agerpres, că nu se cunoaşte cine se face vinovat de producerea incendiului care a izbucnit în zona respectivă de mai multe zile. Au fost mai multe focare, pentru stingerea cărora s-a acţionat, dar din cauza doborâturilor focul a reizbucnit, a precizat Marescu. 

Pompierii din Alba au acţionat sâmbătă pentru lichidarea a încă două incendii de vegetaţie uscată, în comuna Miraslău şi pe raza municipiului Aiud. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel