Incendiu din Londra, BLOCAJ politic pentru Theresa May

Un acord între conservatorii britanici și Partidul Democrat Unionist din Irlanda de Nord (DUP) ar putea fi amânat până săptămâna viitoare ca urmare a incendiului de la Grenfell Tower (vestul Londrei), izbucnit marți noaptea și soldat cu moartea mai multor persoane și rănirea a cel puțin 50, notează miercuri BBC, potrivit Agerpres.

Conservatorii premierului britanic Theresa May au nevoie de cele 10 mandate parlamentare deținute de DUP pentru a putea guverna, după ce ei nu au reușit să obțină o majoritate absolută în scrutinul legislativ din 8 iunie.

Presa britanică a relatat că acordul urma să fie anunțat în cursul zilei de miercuri (14 iunie), însă BBC susține că acest lucru nu se va întâmpla, ceea ce ar putea duce și la amânarea negocierilor dintre Londra și Bruxelles privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, prevăzute a fi lansate săptămâna viitoare.

Acordul între DUP și guvern ar putea fi amânat până săptămâna viitoare ca urmare a #grenfelltower și a agendei celor doi lideri, a scris reporterul politic Norman Smith pe Twitter. El a precizat că 95% din subiectele care fac obiectul acordului au fost deja convenite.

Un incendiu puternic a distrus în noaptea de marți spre miercuri un imobil de locuințe în vestul Londrei. Blocul-turn de 24 de etaje și 120 de apartamente era aproape calcinat după ce a fost mistuit de flăcări o bună parte din noapte.

Potrivit London Fire Brigade, focul a cuprins toate etajele, începând cu al doilea și până la cel mai de sus. Mai multe ambulanțe se află la fața locului.

Pompierii au fost chemați în jurul orei locale 01:15 (00:15 GMT) la incendiul care s-a declanșat în acest bloc-turn construit în anul 1974. Două sute de pompieri și 40 de autospeciale continuă lupta cu focul, în timp ce un număr necunoscut de persoane s-ar putea încă afla în clădire, potrivit martorilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel