Incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Gălăuţaş, cu pericol de propagare la pădure

Pompierii militari şi civili intervin sâmbătă la un incendiu de vegetaţie uscată care se manifestă în localitatea Gălăuţaş, existând pericolul propagării la pădurea din vecinătate, din cauza vântului puternic.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a informat că este afectată o suprafaţă de aproximativ zece hectare, în zona Pârâul Gălăuţaşului, unde ard resturi de exploatare forestieră, cioate şi brazi din regenerare naturală. Există pericol de propagare la o pădure de molid din imediata apropiere, care aparţine Primăriei Subcetate, transmite Agerpres.

Intervenţia este îngreunată din cauza vântului puternic şi a terenului greu accesibil, care face imposibilă folosirea autospecialelor. Se acţionează cu mijloace de primă intervenţie, respectiv lopeţi şi măturoaie.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Gălăuţaş a pus la dispoziţie un tractor şi o cisternă de 1.000 de litri de apă. La faţa locului intervine un echipaj din cadrul Gărzii Topliţa a ISU, în cooperare cu serviciile voluntare din Gălăuţaş şi Subcetate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel