Incendiu de miriște în Timiș. Fumul gros poate fi văzut din Timișoara / video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un incendiu puternic a izbucnit, azi după amiază, în județul Timiș.

Un fum gros poate fi văzut din Timișoara, în această după-amiază. S-a produs un incendiu de miriște la Ianova, iar pompierii din urbea de pe Bega intervin cu mai multe forțe, fiind sprijiniți și de alți luptători cu focul din localități învecinate.

Pompierii din Timiș ne-au transmis că este vorba despre un incendiu de miriște la Ianova, de care au fost anunțați la ora 16:30, prin apel la 112.

De la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Timișoara, de la Detașamentul 1, s-au deplasat pompieri cu o autospecială de stingere, iar în sprijinul lor intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Remetea, SVSU Recaș și serviciul privat pentru situații de urgență Biarena, conform Tion.

Pericol de incendiu în Grecia. Primele echipe de pompieri din România sunt acolo. Cele mai periculoase zone

Autorităţile din Grecia au impus restricţii de acces în zonele ameninţate de incendiile de vegetaţie, care complică din nou sezonul turistic elen, transmite Rador. Echipele de intervenţie se luptă cu zeci de focare, iar la operaţiuni participă şi pompierii români. 

"Condiţiile meteo din această perioadă, precum vântul şi temperaturile ridicate care depăşesc zilnic 35 până la 37 de grade, favorizează incendiile de pădure şi de vegetaţie în insule şi în regiunile continentale ale Greciei. În cursul weekendului, peste 53 de incendii au izbucnit în diverse regiuni ale ţării, /cele mai mari fiind/ în Peloponez şi în insula Lefkada. Focarele au fost puse sub control, dar nu au fost încă lichidate. Întregul aparat de stat se află în alertă maximă şi a fost activat sistemul de urgenţă 112. Ministerul Protecţiei Civile a emis un avertisment de incendii de pădure şi a interzis accesul în păduri, dar şi în zonele predispuse la incendii. Ca măsură preventivă este strict interzisă intrarea în aceste spaţii. Primele echipe de pompieri din România şi din Bulgaria se află deja de la începutul weekendului pe teritoriul Greciei pentru a participa la /un proiect/ de stingere a incendiilor, prin care peste 200 de pompieri din şase state membre europene vor staţiona în Grecia pentru a ajuta la rezolvarea situaţiilor de intervenţie şi pentru a face, fireşte, şi un schimb de experienţă cu colegii lor greci.", a transmis reporterul Michaela Lambrinidou de la Atena, în cadrul "Radiojurnal", realizat de Cristian Bâcâin.

Un incendiu arde necontrolat la nord de Atena. Oamenii sunt evacuați de urgență

Un amplu incendiu de vegetaţie arde necontrolat începând de luni la nord de Atena, obligându-le pe autorităţile elene să emită ordinul de evacuare pentru un oraş costier, ca măsură de precauţie, informează Agerpres, citând Reuters. Vânturile puternice au contribuit la răspândirea incendiului în regiunea oraşului Schimatari, la aproximativ 50 de kilometri nord de capitala Greciei, în contextul unor temperaturi ridicate.

Autorităţile elene le-au cerut rezidenţilor să părăsească oraşul Dilesi şi au oprit funcţionarea unui tren local. Peste 100 de pompieri, susţinuţi de patru avioane şi două elicoptere, încearcă să stingă acest incendiu. Echipaje de intervenţie au fost trimise pentru a stinge şi un incendiu din regiunea Ahaia, în nordul Peninsulei Peloponez, unde patru sate au fost evacuate (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel