UPDATE Incendiu Cugir. O persoană moartă / Fabrica de armament a luat foc

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Un incendiu, care se manifestă cu degajare mare de fum, a izbucnit în această dimineaţă la Uzina Mecanică Cugir, societate unde se fabrică armament de diverse calibre.

Update: Pe adresa redacției, a ajuns o dezmințire. În ciuda informațiilor venite și din partea ISU, am fost informați că ”Prin prezenta va informam ca evenimentul petrecut in data de 12 Noiembrie 2018, in jurul orei 11, despre care s-a facut referire in presa, nu a avut loc la Societatea Uzina Mecanica Cugir S.A. Societatea Uzina Mecanica Cugir S.A. isi desfasoara activitatea in conditii normale.”

Update 12:08: "Incendiul s-a produs în subteran. Din păcate, pentru o persoană nu am putut face nimic. Am evacuat-o decedată. Nu mai sunt persoane în pericol. Acționăm pentru stingerea incendiului. În 5-10 minute sperăm să-l lichidăm", au declarat reprezentanții  ISU pentru Antena 3.

Persoana dată dispărută a fost găsită carbonizată. Este vorba despre o femeie, a menţionat sursa citată.

Update 12:00: O persoană este posibil să fie dispărută în incendiul izbucnit la Uzina Mecanică Cugir.

_____________________________________________________________________________________________________

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba a anunţat că Garda Sebeş intervine cu o autospecială şi şapte subofiţeri pentru stingerea unui "incendiu care se manifestă cu degajare mare de fum la Uzina Mecanică Cugir". La faţa locului a fost trimisă şi o ambulanţă SMURD. Au fost cerute forţe în sprijin de la ISU Hunedoara şi ISU Sibiu.

La UM Cugir se fabrică armament de diverse calibre (12,7 mm, 14,5 mm, 5,56 mm), pistol automat şi semiautomat de calibru 9 mm, accesorii, fiind unic producător de armament de calibru NATO 12,7X99 mm tub de oţel.

Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel. În 2004, societatea s-a împărţit în Uzina Mecanică Cugir şi Fabrica de Arme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel