Incendiu cu degajări mari de fum la o hală din Cluj. Locuitorii orașului, avertizați prin RO-Alert în privința poluării / UPDATE 2

Incendiu cu degajări mari de fum la o hală din Cluj. Locuitorii orașului, avertizați prin RO-Alert în privința poluării
Incendiu cu degajări mari de fum la o hală din Cluj. Locuitorii orașului, avertizați prin RO-Alert în privința poluării

Un incendiu puternic a izbucnit, marți dimineață, la o hală din parcul Tetarom din municipiul Cluj-Napoca, Tăietura Turcului.

UPDATE 2

'Flăcările au fost lichidate în jurul orei 11, astfel încât o parte dintre forțele de intervenție s-au retras la bază.
Se lucrează în continuare la fața locului pentru stingerea focarelor care ard mocnit, respectiv mai multe stive de materiale de natură celulozică, care vor trebui desfăcute după ce se va putea asigura accesul în siguranță și se va putea înlătura structura metalică, deformată de căldură până la nivelul solului.


Până în acest moment nu s-au identificat în interiorul halei elemente sau materiale care să degaje gaze nocive, în urma arderii, iar mesajul de avertizare Ro-Alert a fost transmis către cetățeni, având în vedere cantitatea mare de fum degajată după izbucnirea incendiului, pentru a se putea proteja împotriva inhalării acestuia.


Cel mai probabil, fumul dens a fost favorizat de arderea izolației halei metalice, respectiv polistiren, care a fost adusă la punctul de aprindere de către temperaturile ridicate generate de arderea generalizată a materialelor celulozice și produselor de menaj depozitate în cantități mari acolo.


Referitor la cercetarea cauzei, deocamdată sunt în desfășurare operațiuni de stingere a focarelor, care încă ard mocnit, dar și pentru înlăturarea efectelor negative ale incendiului. Accesul în perimetrul halei rămâne deocamdată limitat, ceea ce împiedică avansarea cercetărilor privind stabilirea cauzei incendiului. Imediat ce accesul va fi sigur pentru forțele prezente la fața locului, cercetările vor avansa și vom transmite constările și către dvs.', transmite ISU Cluj.

UPDATE

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș, la ora 8.30 incendiul din parcul industrial Tetarom Cluj-Napoca, de pe strada Tăietura Turcului, a fost stins aproape în totalitate.

'Focarele incendiului au fost localizate, degajările de fum sunt minime, de la câteva focare care ard mocnit', a declarat Biriș. Acesta a transmis și că cetățenii pot ieși din case fără probleme.

Știrea inițială

'Intervin patru autospeciale, două autoscări şi un echipaj SMURD. Nu sunt anunţate victime până în acest moment. Hala are o suprafaţă de aproximativ 600 mp, iar înăuntru funcţionează mai mulţi operatori economici cu funcţiuni multiple', informează ISU Cluj.

Locuitorii orașului au primit mesaje de avertizare prin RO-ALERT privind incendiul şi degajările mari de fum, fiind sfătuiţi să rămână în case şi să închidă geamurile. 'Nu sunt informaţii până acum referitoare la existenţa unor elemente care prin natura lor să degajeze gaze toxice. S-a transmis mesaj RO-ALERT privind degajările abundente de fum către terminalele mobile din municipiul Cluj-Napoca şi localitatea Baciu', mai informează ISU Cluj.

Tavanul unui mall din Cluj s-a prăbușit

O parte din tavanul unui mall din Cluj s-a prăbușit duminică dimineața. Mai multe bucăți din tavan au căzut pe un stand care a fost distrus aproape în totalitate, transmite România TV.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, dar pagubele sunt însemnate. Incidentul s-ar fi produs din cauza unei conducte de apă care s-ar fi spart. În imaginile video se poate vedea cum din tavan curg șiroaie de apă, iar pe jos se formează bălți. Oamenii se uită nedumeriți la ceea ce se întâmplă și încearcă să evite zona. Un nor de praf s-a ridicat în aer după ce tavanul a căzut peste stand.

Incendiu și în Hipodromul din Craiova

Un incendiu de amploare a izbucnit duminică după-amiază în Hipodromul din Craiova situat în Parcul 'Nicolae Romanescu', unde ard aproximativ 5 ha de vegetaţie uscată, informează ISU Dolj.

Pentru stingerea incendiului, 20 de pompieri de la ISU Dolj acţionează cu autospeciale cu apă şi spumă, însă intervenţia este îngreunată de vânt, transmite Agerpres.

Hipodromul este parte integrantă a Parcului 'Nicolae Romanescu' care este monument naţional, fiind considerat unul dintre cele mai reprezentative monumente de artă peisageră din România.

ALERTĂ în Portul Constanța. Un incendiu a izbucnit luni pe un vapor

Amintim faptul că un alt incendiu a izbucnit luni, 20 septembrie, pe un vapor încărcat cu containere, în Portul Constanța. Fumul iese din sala de motoare a vaporului. Potrivit ISU Constanța, a fost vorba de un incendiu la un vapor încărcat cu containere în dana 52 a Portului Constanța. Fumul a ieșit din sala de motoare a vaporului.

Au intervenit patru autospeciale de stingere, o autospecială cu autoscară, una de transport victime multiple, un echipaj CBRN și patru echipaje SMURD. La acestea se adaugă o autospecială a unei firme din port.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel