UPDATE: Reacția ISU / Incendiu Constanța. Noi imagini - Femeia a fost mutată din locul în care căzuse de la balcon

Au apărut noi imagini de la tragedia de la Constanța, unde o femeie a căzut de la balcon încercând să se salveze din incendiul care îi cuprinsese apartamentul.

UPDATE: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea" a informat că femeia care a murit după ce a căzut de la etajul şase în urma incendiului din municipiul Constanţa a fost mutată de paramedici din locul unde aceasta a căzut, fără a folosi targa, pentru a se evita producerea de traume suplimentare victimei precum şi vătămarea cadrelor medicale prin desprinderea de elemente din construcţia blocului şi pentru a se putea aplica rapid manevrele de resuscitare.

Precizarea respectivă a fost făcută în urma apariţiei în spaţiul public de imagini din care reiese că paramedicii nu au folosit targa pentru mutarea victimei dintr-o zonă în alta.

"Manevră de urgenţă pentru mutarea victimei"

"Având în vedere că focul se manifesta generalizat şi cu violenţă la etaj, personalul aflat la faţa locului a abordat o manevră de urgenţă pentru mutarea victimei din zona respectivă, întrucât în orice moment, din cauza focului, puteau să se desprindă elemente din construcţia blocului, tâmplăria PVC sau sticlă din cauza temperaturii înalte a focului şi să se spargă, astfel încât să creeze traume suplimentare victimei sau chiar personalului medical, care, aşa cum se vede şi pe imagini, a început să acorde primul ajutor medical în condiţii de siguranţă", a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU, Anamaria Stoica.

"Să ia targa ar fi presupus un timp suplimentar"

Conform acesteia, victimei i s-au acordat în cel mai scurt timp manevrele de resuscitare, în condiţii de siguranţă.

"Cum se observă în imagini, paramedicii se aflau în proximitatea locului unde s-a întâmplat tragicul eveniment, iar atunci interesul major a fost acela de a aplica în cel mai scurt timp victimei manevre de resuscitare, în condiţii de siguranţă. Să ia targa ar fi presupus un timp suplimentar, iar în acele momente orice secundă, orice minut erau vitale", a mai spus Stoica.

____________________________________________________________________________________________________

În momentul în care femeia se prăbuşeşte, o face la câţiva centimetri de un jandarm. Aproape că a fost la un pas să cadă peste el. La scurt timp, intervin cei de la SMURD. Nu se știe deocamdată dacă erau medici sau paramedici. 

Femeia cade într-un anumit loc, însă, ulterior, este mutat, mai degrabă târâtă efectiv, ținuță de mâini și de picioare, de către cei de la SMURD şi un angajat de la ISU, potrivit Antena 3. Din spusele specialiștilor, nu se face aşa ceva sub nicio formă. Vorbim despre o persoană care a căzut de la etajul 6 şi poate avea traumatisme şi politraumatisme care se pot agrava în momentul în care este mutată necorespunzător. Exista la faţa locului o autospecială SMURD dotată cu targă. 

Acum, trebuie văzut dacă cei care au mutat-o trebuiau să facă acest lucru sau dacă aveau cunoştinţe medicale în acest sens astfel încât să poată lua o asemenea decizie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel