Incendiu Colectiv. Expertiza nu a eliminat ipoteza unei mâini criminale

Ancheta de la Club Colectiv pare să ia în calcul și o nouă variantă. Potrivit evz.ro, experimentele realizate nu au putut explica viteza uluitoare cu care focul a cuprins tavanul clubului, specialiștii neavând explicații nici pentru viteza incendiului din Club și nici pentru compușii chimici de ardere de acolo.

Institutul Național de Expertize Criminalistice a înaintat Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție Raportul expertizei tehnice privind evenimentul petrecut în ziua de 30 octombrie 2015 la Clubul Colectiv. Acest Raport conține concluziile la care au ajuns două autorități de necontestat în materie, Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă(INCD-INSEMEX, Petroșani) și concluziile celor de la Departamentul de Chimie Organică „Costin Nenițescu", din cadrul Universității Politehnice București, Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor.

Cele două instituții au analizat probele ridicate de la fața locului, înregistrările video realizate de camerele de supravghere, ventilatoarele, mostre din materialele care au ars în Club, precum și din aerul de acolo, și au reprodus la scară cele petrecute la Colectiv. Strădania experților a avut drept scop elucidarea cauzelor care au dus la incendiu, precum și motivele pentru care acesta a avut unele caracteristici nemaiîntâlnite, care au surprins și au lăsat loc unor suspiciuni legitime. Așa cum deja se știa, principalul material de combustie din Club a fost spuma poliuretanică aflată pe tavan și care a ars în proporție de peste 90%.

[citeste si]

În urma simulărilor efectuate de experți pe machete la scară, în condiții similare celor din Club, nu s-a reușit reproducerea unor aspecte fundamentale în privința înțelegerii și elucidării a ceea ce s-a întâmplat, cu adevărat. Nu s-a reușit reconstituirea inițierii incendiului, nici a vitezei de propagare, nici a intensității acestuia și nici a efectelor sale, mai scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel