Incendiu Bucureşti, pe strada Iordache Năstase

Mihai Ciobanu / 08 sep 2018 / 08:06 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Un puternic incendiu a izbucnit în în noaptea trecută la un bloc de locuinţe din Bucureşti. 

Cinci persoane au primit primul ajutor, două fiind transportate la spital, în urma unui incendiu care a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă la o locuinţă situată pe strada Iordache Năstase din Capitală, flăcările extinzându-se la un bloc învecinat, au informat reprezentanţii ISU Bucureşti Ilfov. 

Potrivit acestora, focul s-a manifestat în podul casei şi la mansarda blocului în mare proporţie, cu propagare semnificativă către etajele inferioare (P+3+M). Pompierii au intervenit cu 13 autospeciale de stingere, patru autoscări şi trei echipaje SMURD. Blocul cu aproximativ 50 de apartamente are dimensiunea de aproximativ 20x50 metri, iar pompierii au acţionat de la înălţime, utilizând autoscara, pe ambele capete ale blocului şi de la nivelul solului pentru limitarea propagării la vecinătăţi. 

Mobilizare pentru evacuarea locatarilor

De asemenea, au fost constituite echipe de căutare-salvare pentru evacuarea locatarilor şi verificarea spaţiilor interioare, în măsura în care acest lucru a fost posibil. Arderea s-a manifestat generalizat la mansarda blocului, cu propagare la etajul 3, atât pe verticală (pe faţadă), cât şi pe orizontală. Flăcările au fost reduse ca intensitate pe cele două capete ale blocului, dar s-au manifestat intens în zona centrală, care nu a putut fi acoperită integral de jeturile de apă, solicitându-se sprijin Apa Nova pentru suplimentarea presiunii pe reţeaua de hidranţi. 

Conform ISU Bucureşti-Ilfov, în total sunt cinci persoane cărora le-a fost acordat primul ajutor de echipajele SMURD, fiind vorba de doi pompieri şi trei civili. Dintre acestea, un pompier cu o plagă la membrul inferior, respectiv o femeie cu expunere la fum au fost transportaţi la Spitalul Bagdasar.

Potrivit autorităţilor, 54 de familii au rămas fără adăpost. În momentul de faţă se caută soluţii pentru cazarea temporară a tuturor celor afectaţi de incendiu. 

Foto: ISU Bucureşti - IlfovTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27