INCENDIU BAMBOO. Cătălin Botezatu, primele explicații: Este posibil să fi fost pus cu intenție

Cătălin Botezatu, unul dintre proprietarii Bamboo, a făcut primele declarații după incendiul care a devastat clubul. 

Iată ce a spus Cătălin Botezatu la Antena 3:

- Știu ce se întâmplă de la izbucnirea incendiului. Informațiile sunt puțin eronate. 

- Clubul Bamboo a fost felicitat în urmă cu câteva luni pentru că este clubul și locația cu cele mai multe și cele mai largi uși de evacuare. Tocmai de aceea, se poate verifica, evacuarea s-a făcut în 7 minute de către personalul clubului, care, atenție, este trainuit în fiecare lună începând de la fetele de la contabilitate, PR, până la ultimul bodyguard, asta în urma incendiului care a fost cu un an în urmă. De atunci am început să facem aceste traininguri. 

- ISU ne-a impus tuturor cluburilor niște restricții. Pe noi ne-au costat peste 100.000 de euro materiale. A început un fel de reconstrucție la ceea ce aveam la momentul acela pentru a nu pune în pericol viața oamenilor. 

- Când au venit pompierii, după 15-20 de minute, nu mai aveau ce să evacueze și oricum nu ar mai fi avut cum, nici cu măști, nici fără măști. Personalul clubului, bodyguarzii, managerii au intrat cu tricouri ude la gură și au scos oamenii din club. 

- De blocarea căilor de evacuare nici nu se pune problema. Erau semnalizate, cred că aveam sute de semnalizări verzi cu ieșiri de urgență. Aveam sute de extinctoare. 

Speculațiile, desființate

- De la care etaj s-au aruncat? Clubul Bamboo nu are etaj. S-au aruncat în lac- Nu este lac acolo. E o mlaștină de 10 cm, acoperită de 10 cm de zăpadă. S-au aruncat în piscină- piscina este goală. O domnișoară spune că se fuma. Oamenii de la security merg la cei care își aprind țigări în club sau sunt atenționați cu lasere să le stingă. Există zone în care se fumează și lumea merge la fumat. 

- Nu are nicio legătură cu bucătăria, cu o narghilea care a luat foc, că ar fi plecat din mijlocul clubului, însemnând zona de VIP și zona scenei, în niciun caz. Focul a pornit- ca să fie clar, că sunt atâtea speculații, privesc la televizor și mă minunez- din stânga barului, unde este intrarea într-un alt club, într-un ballroom. Din păcate, au ars 3.000 de metri pătrați, a ars totul. În acea zonă nu intra nimeni. Nu au fost depozitate în acea zonă băuturi, cum s-a mai spus. E un hol frumos. Doar cineva care știe poate intra. 

- În fiecare lună, ni se cere altceva. Documentele vor fi depuse, fără doar și poate. Un club care este în top 10 în lume nu putea funcționa pur și simplu așa. Dacă existau nereguli mici ni se aduceau la cunoștință și se remediau imediat. Nu-ți permiți la un astfel de nivel să mergi mai departe. Dacă erau nereguli mari, era închis. 

- După tragedia de la Colectiv, s-au investit peste 100.000 de euro în noi materiale. 

- Și noi vrem să știm sursa incendiului. 

- Este posibil să fi fost pus cu intenție, dar nu vrem să acuzăm pe nimeni. 

- Există această posibilitate. Bamboo era cel mai frumos club și ar fi trebuit să ne mândrim, chiar dacă există concurență, asta nu însemna că nu avea și dușmani. 

- Firesc că am discutat cu Joshua Castellano. 

- Să nu se interpreteze greșit că am vrut să ne luăm asigurarea. Nici în urmă cu 10 ani, nici acum nu există asigurare. Ni s-a spus: când construiți totul faceți și asigurarea per total. Asigurarea este scumpă pentru un asemenea club. 

- Să spunem că sunt unul dintre oameni care țin la acest club. 

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy