Incendii Suedia. Ploile, ajutor nesperat. Trenuri anulate

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Ploile care au căzut duminică şi vremea mai răcoroasă au contribuit la diminuarea principalelor focare de incendii de pădure din Suedia.

În același timp, serviciile de urgenţe locale afirmă că este nevoie de cantităţi mai mari de precipitaţii pentru stingerea completă a flăcărilor, informează DPA. În provincia Dalarna din centrul Suediei, riscul de extindere a focarului existent în proximitatea poligonului de tragere Trangslet nu mai este iminent, a precizat Johan Szymanski, angajat al serviciilor de urgenţe suedeze.

Muniţia nedetonată din acel poligon a limitat eforturile depuse de pompieri pentru a izola focarul. Ei au fost nevoiţi să păstreze o distanţă considerată sigură în raport cu poligonul, iar terenul din zonă este foarte accidentat. O brigadă de pompieri din Germania - una dintre ţările care au oferit asistenţă Suediei - a fost desfăşurată la faţa locului.

Patru trenuri de noapte anulate

Serviciile de urgenţe suedeze au raportat, de asemenea, progrese obţinute în regiunile centrale Gavleborg şi Jamtland, aflate la câteva sute de kilometri nord faţă de capitala ţării, în operaţiunile de stingere a incendiilor izbucnite la începutul acestei luni. Două avioane ale pompierilor francezi vor părăsi Suedia marţi, întrucât ele sunt necesare în sudul Europei, a precizat Mikael Tofvesson, purtător de cuvânt al Agenţiei de Apărare Civilă (MSB). Două avioane ale pompierilor din Portugalia şi un avion al pompierilor din Turcia vor rămâne în Suedia.

Transportatorul feroviar SJ a anulat patru trenuri de noapte din nordul Suediei, care circulau între Umea şi Kiruna-Narvik, transportând aproximativ 2.000 de pasageri. Autorităţile se temeau că scânteile provocate de frânele trenurilor ar putea să provoace incendii suplimentare de-a lungul liniilor de cale ferată.

Vezi și: Donald Trump a făcut anunțul. Stare de urgenţă în California



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel