Incendii de proporții în România, în 48 de ore

Incendii de vegetaţie
Incendii de vegetaţie

Incendiile care s-au produs în ultimele două zile au avut loc în 20 de localități și au fost incendii de vegetație uscată. 

Peste 30 de intervenții au avut loc în ultimele două zile pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată. Ele s-au produs în 20 de localități din județul Argeș. Cele mai multe incendii produse în aceeași localitate - patru - au avut loc în comuna Merișani.

La unul dintre incendiile din această localitate a fost solicitat și un echipaj SMURD, pentru a acorda asistență medicală unuia dintre proprietari, căruia i se făcuse rău, au anunțat duminică reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, citați de Agerpres.

Potrivit ISU Argeș, cele mai extinse incendii s-au înregistrat în localitățile Morărești și Tigveni, unde flăcările au cuprins câte cinci hectare de vegetație uscată.

[citeste si]

„Un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în localitatea Morărești, pentru stingerea unui incendiu în care au ars aproximativ 5 ha de vegetație uscată și 88 de metri de gard din lemn. (...) Două echipaje de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș au intervenit în localitatea Tigveni, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins aproximativ 5 ha de vegetație uscată și mărăciniș”, se precizează într-un comunicat.

Pompierii îi avertizează pe cetățeni să nu aprindă focuri în spații deschise, mai ales în situația în care condițiile meteo favorizează extinderea lor. Cei care provoacă incendii de vegetație riscă sancțiuni contravenționale și pot fi chiar cercetați penal pentru infracțiunea de distrugere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel