INCENDII AMAZON. De ce e atât de importantă Pădurea Amazoniană, implicații grave

Sursa: captură video BBC
Sursa: captură video BBC

Incendiile din Pădurea Amazoniană au implicații grave, nu doar pentru pentru milioane de specii de plante și animale. 

Arderea Pădurii Amazoniene are un impact dramatic asupra schimbărilor climatice. Pădurea Amazoniană este cea mai mare pădure, câteodată fiind comparată cu ”plămânul” planetei, pentru rolul său de absorbție a dioxidului de carbon și producere a oxigenului. Milioanele de copaci păstrează o cantitate mare de carbon, acumulată de-a lungul sutelor, poate miilor de ani.

Frunzele absorb o cantitate uriașă de dioxid de carbon și-n loc ne oferă oxigen, totul cu rol major în încetinirea ritmului de încălzire globală. Amazonul generează, de asemenea, ploaia pentru agricultură de-a lungul Americii de Sud și este casă pentru milioane de plante, animale și oameni.

Când pădurile ard, carbonul este eliberat sub formă de CO2, care se adaugă nivelului de carbon din atmosferă. Specialiștii estimează că putem ajunge în punctul în care Amazonul să nu mai poată să absoarbă și să stocheze atât de mult carbon, ceea ce înseamnă că se va duce în atmosferă, potrivit bbc.com. Ar putea fi un dezastru când vorbim de schimbările climatice și va face țintele climatice greu de atins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel