Încălcări la legea concurenţei, noi investigaţii

În primele şase luni ale acestui an, Consiliul Concurenţei a demarat nouă investigaţii privind posibile încălcări ale legislaţiei de concurenţă, conform unui raport al instituţiei prezentat joi.

În 2016, autoritatea de concurenţă a finalizat un număr record de investigaţii, respectiv 25, cu 19% mai multe decât în anul precedent şi cu 56% mai multe faţă de 2014, şi a declanşat investigaţii care se concentrează, în cea mai mare parte, pe cele mai nocive forme de comportament anticoncurenţial (aproximativ 60% dintre cazuri vizează posibile înţelegeri între concurenţi sau forme de abuz de poziţie dominantă).

Beneficiile, estimate sub forma economiilor generate consumatorilor, au totalizat aproximativ un miliard de euro.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele CC. Acesta a subliniat că, în perioada următoare, Consiliul Concurenţei va finaliza un număr semnificativ de investigaţii, inclusiv anchete sectoriale importante, precum şi o serie de proiecte interne menite să majoreze capacitatea de monitorizare sistematică a pieţelor şi că, din perspectivă sectorială, energia, serviciile financiare şi achiziţiile publice rămân priorităţi 'asupra cărora ne concentrăm atenţia şi resursele'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel