Încă un urs omorât de o mașină, în Mureș

Un urs a fost lovit sâmbătă de o mașină pe un drum din județul Mureș. Animalul a plecat din locul în care a fost lovit, dar a fost găsit mort la câțiva kilometri.

Mircea Dușa, prefectul județului Mureș, a declarat, pentru Mediafax, că ursul a fost lovit de o mașină în localitatea Suseni.

Imediat am declanșat procedura pe care am aprobat-o în asemenea cazuri. Într-un timp foarte scurt echipajul de Poliție din zonă s-a deplasat acolo și mi-a confirmat cazul", a spus prefectul. Polițiștii i-au spus prefectului că ursul lovit nu a mai fost găsit la locul accidentului.

Ulterior, autoritățile au găsit animalul mort, la câțiva kilometri distanță. Ursul mort a fost preluat de paznicii de vânătoare din zonă.

Ultimul caz de urs lovit de o maşină în județul Mureș s-a înregistrat în urmă cu o săptămână, în localitatea Găiești, când primele informaţii arătau că animalul a murit, însă reprezentanţii Prefecturii Mureş au constatat că era viu. Înainte de acest caz, un urs a fost lovit de maşină în judeţul Harghita şi a agonizat aproape o zi la locul accidentului. Apoi, ursul a fost împuşcat de vânători. Anterior, un alt urs fusese lovit mortal de o maşină, în comuna Ghindaru din judeţul Mureş.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26