Încă un poliţist care a intervenit la Capitoliu în timpul protestelor din ianuarie s-a sinucis

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un al treilea ofiţer de poliţie american care a intervenit la protestele violente de la Capitoliul SUA din ianuarie 2021 s-a sinucis. 

Ofiţerul Gunther Hashida, care făcea parte din echipa de răspuns de urgenţă la protestele de la Capitoliu, a fost găsit mort în casa sa pe 29 iulie, transmite Poliţia din Washington. Hashida, în vârstă de 44 de ani, era ofiţer de poliţie din 2003, scrie The Guardian. 

"Transmitem condoalenţe familiei. Rugăciunile noastre se îndreaptă către ei şi către prietenii lui", a declarat Brianna Burch, purtătorul de cuvânt al Poliţiei. 

Gunther Hashida a lăsat în urmă o soţie şi trei copii, potrivit unui site online de strângere de fonduri lansat în memoria sa. 

Moartea lui Hashida este al treilea caz de suicid în rândul oamenilor legii care au intervenit la protestele violente de la Capitoliul SUA, când susţinătorii lui Donald Trump au intrat în sediul Congresului, încercând să oprească validarea mandatului lui Joe Biden. 

Ceilalţi doi sunt Jeffrey Smith, poliţist cu vechime de 12 ani, şi Howard Liebengood, cu vechime de 16 ani. 

Moartea lui Hashida vine la o săptămână după ce mai mulţi poliţişti au depus mărturiei în faţa unei comisii a Casei Reprezentanţilor cu privire la evenimentele din ianuarie. 

Poliţist mort la o zi după atac

 

Brian Sicknick, ofiţerul de la Poliţia Capitoliului care a murit la doar o zi după asaltul din 6 ianuarie 2021, nu s-a stins din cauza unor răni, arată raportul medico-legal. 

Potrivit legistului Francisco Diaz, nu au fost găsite dovezi că agentul ar fi murit ca urmare a expunerii la substanţe chimice sau din cauza unor răni, ci din cauze naturale. 

Totuşi, spune legistul, agitaţia de la Capitoliu i-a agravat problemele cardiace, motiv pentru care a suferit mai multe infarcturi după asaltul de la Capitoliu. 

În luna martie, doi bărbaţi de 32 şi 39 de ani din Virginia de Vest au fost arestaţi şi acuzaţi că l-au atacat pe Sicknick, scrie CNN. 

Bărbat inculpat pentru agresarea jurnaliştilor 

Un bărbat din Illinois a devenit prima persoană inculpată pentru atac asupra jurnaliştilor în timpul asaltului din 6 ianuarie asupra Capitoliului din Statele Unite de către susţinătorii preşedintelui de atunci Donald Trump, informează Agerpres, citând Reuters.

Shane Jason Woods, în vârstă de 43 de ani, din Auburn, cunoscut şi sub numele de Shane Castleman, a fost acuzat, de asemenea, de infracţiuni precum atac asupra forţelor de ordine şi violenţă fizică într-o clădire cu acces restricţionat, a anunţat Departamentul de Justiţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel