Încă un monument al lui Pușkin a fost demontat în Cernăuți

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

În orașul Cernăuți din nordul Bucovinei a fost demontat încă un monument al poetului rus Aleksandr Sergheevici Puşkin

În orașul Cernăuți, în nordul Bucovinei, încă un monument al poetului rus Aleksandr Sergheevici Puşkin a fost demontat. Sttuia se afla în incinta Colegiului de Design și Economie de pe strada Grebinka, conform purtătoarei de cuvânt al Consiliului orășenesc Cernăuți, Anastasia Kokoiaciuk.

Monumentul în cauză era o replică din ipsos fără valoare istorică și a fost demontat la inițiativa locuitorilor orașului, fără alocare de bani de la bugetul local, conform Bucpress.

În luna noiembrie, o altă statuie a poetului rus a fost demontată din curtea unei instituții de învățământ (citește AICI).

CITEȘTE ȘI     -     Ucraina, lege împotriva minorității românești. Chirieac: Ei cred că Uniunea Europeană e o chestie care îți dă bani și tu, oligarh, îi iei și îți cumperi iaht la Nisa

În Cernăuți a fost descoperită o statuie a Regelui Carol al II-lea

În vară, în subsolurile orașului de pe Prut a fost descoperit un bust al Regelui Carol al II-lea.

„În subsolurile din Cernăuți a fost găsit bustul Regelui Carol II-lea al României. Din câte putem observa este vorba de un bust de gips, care a fost instalat într-o instituție publică în perioada Regatului României. Rămâne o enigmă modul în care a fost ascuns și salvat acest bust de bolșevicii invadatori.“, a scris Iulian Rusanovschi pe Facebook (vezi foto AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Cu legea minorităţilor naţionale, ucrainenii și-au făcut rău singuri. Cine ar trebui, până una alta, să ajute comunitatea românească din Ucraina

Reamintim că ieri, Parlamentul de la Kiev a votat o lege a minorităților naționale prin care sunt restrânse drepturile tuturor minorităților de pe teritoriul Ucrainei, inclusiv minoritatea română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel