Încă un jurnalist a fost ucis în Mexic

Cadavrul unui jurnalist prezentând multiple răni comise cu armă albă a fost descoperit sâmbătă în municipalitatea Tejupilco, în centrul Mexicului, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

Nevith Condes Jaramillo, 42 de ani, era directorul portalului de ştiri Observatorio del Sur din Tejupilco, în Mexic. El aborda pe acest portal ştirile zilnice ale municipalităţii şi intervenea şi la un radio local. Trupul jurnalistului a fost găsit sâmbătă dimineaţă şi prezenta răni prin tăiere, a anunţat într-un comunicat parchetul statului Mexic care a deschis o anchetă. Jurnalişti din presa locală au anunţat că colegul lor a fost ucis cu mai multe lovituri de cuţit. Trupul său a fost găsit într-o zonă muntoasă din sudul statului.

Mxicul, una dintre cele mai periculoase ţări

Tejupilco este o municipalitate cu un grad mare de violenţă din cauza prezenţei grupurilor infracţionale. Mexicul este una dintre cele mai periculoase ţări din lume pentru exercitarea activităţii jurnalistice. Aproximativ 100 de jurnalişti au fost ucişi din 2000. Marea majoritate a asasinatelor au rămas nepedepsite.

Primise ameninţări

Biroul din Mexic al organizaţiei Reporteri Fără Frontiere (RSF) a declarat pentru AFP că, potrivit apropiaţilor jurnalistului găsit mort, acesta primise ameninţări în noiembrie 2018 şi în iunie, anul acesta. Din acest motiv, el a solicitat măsuri de protecţie de la o agenţie guvernamentală mexicană care trebuie să asigure siguranţa profesioniştilor în informaţii, a menţionat RSF. Cu toate acestea, Nevith Condes Jaramillo a refuzat în cele din urmă măsurile de securitate propuse din cauza procesului birocratic necesar pentru a le obţine, potrivit asociaţiei. Înainte de anunţarea morţii jurnalistului, RSF înregistra nouă omucideri în rândul jurnaliştilor în Mexic, încă de la începutul anului 2019, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel