Încă un general rus a fost ucis în Ucraina. Cine este Roman Kutuzov

Încă un general rus a fost ucis în Ucraina. Cine este Roman Kutuzov / Foto: Pixabay, de Joan Greenman
Încă un general rus a fost ucis în Ucraina. Cine este Roman Kutuzov / Foto: Pixabay, de Joan Greenman

Armata Ucrainei a mai ucis un general rus.

Armata Ucrainei a mai ucis un general rus. Forțele ucrainene au confirmat luni moartea unui general separatist pro-rus, după ce în ajun o informaţie în această privinţă fusese difuzată de postul de televiziune public rus, relatează Agerpres, citând DPA.

Cine este Roman Kutuzov


Comandatul Corpului de armată 1 al aşa-numitei 'Republici Populare Doneţk', generalul-maior Roman Kutuzov, a fost oficial denazificat şi demilitarizat, a anunţat duminică noaptea Administraţia pentru comunicaţii strategice a forţelor armate ucrainene, potrivit site-ului de ştiri Ukrainska Pravda.

Kutuzov a fost ucis în timp ce conducea un atac rus în apropierea oraşului Popasna, din regiunea Lugansk situată în estul Ucrainei. Anterior, armata ucraineană a raportat că ofensiva rusă eşuase şi că inamicul fusese nevoit să se retragă cu pierderi considerabile.

Mai mulţi generali ruşi şi-au pierdut viaţa de la începerea invadării Ucrainei, în 24 februarie, deşi Moscova nu a confirmat decât moartea a patru generali. Ucraina a anunţat la un moment dat că şapte generali ruşi fuseseră ucişi în lupte, dar ulterior s-a dovedit că doi dintre ei erau în viaţă.

Kievul este din nou sub amenințarea bombardamentelor



Duminică, Ministerul Apărării ucrainean a avertizat cu privire la posibile noi atacuri ruse cu rachete împotriva capitalei Kiev.

Am fost mereu transparenţi atunci când am spus că oraşul Kiev este sub ameninţare în mod constant. Ar trebui să înţelegem că războiul este în etapa sa intensă şi Kievul rămâne principala ţintă a Federaţiei Ruse, a declarat duminică viceministrul apărării ucrainean Hanna Maliar.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei, Moscova susţinând că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Putin și Șoigu, înjurați de doi colonei ruși, după eșecul din Ucraina. "Nenorocitul de Putin" / "Un măscărici"

Reamintim că doi colonei ruși în serviciu au fost interceptați în timp ce îl criticau dur pe Vladimir Putin și pe ministrul său al Apărării, Serghei Șoigu, din cauza eșecului din Ucraina.

Izbucnirile lor, dintr-un apel privat, arată o profundă divergență între personajele-cheie ale războiului din țara vecină. Putin este învinuit de către cei doi colonei că nu a atacat parlamentul ucrainean și alte puncte-cheie ale puterii de la Kiev, în timp ce Șoigu este criticat pentru incompetența sa militară. În plus, aceștia sugerează că armata rusă a suferit pierderi devastatoare în Ucraina, care nu au fost recunoscute oficial de autoritățile de la Moscova.

Cei doi ofițeri interceptați de serviciile secrete ucrainene sunt coloneii Maxim Vlasov, în vârstă de 42 de ani, și Vitali Kovtun, în vârstă de 47 de ani, potrivit sursei citate, iar interceptarea a fost întâi făcută publică de Radio Svoboda. Discuția dintre cei doi este plină de înjurături, astfel încât nu a putut fi redată cuvânt în cuvânt, din cauza limbajului prea vulgar. Vezi AICI ce au spus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel