Încă un cetățean francez a fost condamnat la moarte în Irak

Un tribunal din Bagdad l-a condamnat la moarte pe Yassine Sakkam pentru apartenenţă la gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), ridicând la şapte numărul francezilor care au fost condamnaţi la pedeapsa capitală în decurs de patru zile în Irak, relatează AFP.

Recunosc că am jurat supunere (Statului Islamic). Iau un salariu de 70 de dolari pe lună, a declarat în cursul audierilor bărbatul în vârstă de 29 de ani, unul dintre francezii din cadrul SI cei mai mediatizaţi.

În Franţa nu mă interesa nimic, nici Palestina, nici Irakul, nici războiul. Doream doar să câştig bani. Între două pahare (de alcool) şi cocaină, l-am sunat pe fratele meu (din Siria) şi i-am spus: 'Vreau să te văd' , a povestit el.

Întrebat de judecător unde se află în prezent fratele său, el a răspuns: Şi-a detonat încărcătura aflată asupra sa la frontiera irakiană. Regret, cer iertare statului irakian şi victimelor, a continuat el.

Mai înainte, tot miercuri, acelaşi tribunal l-a condamnat la moarte pe tunisianul Mohammed Berriri (24 de ani), pentru aceeaşi acuzaţie.

Berriri şi Sakkam au fost arestaţi în Siria, apoi transferaţi în ianuarie în Irak împreună cu un grup de 10 presupuşi jihadişti francezi. Şase dintre ei au fost condamnaţi la moarte începând de duminică pentru că au aderat la gruparea Stat Islamic.

Potrivit legii irakiene, cei care au aderat la o organizaţie teroristă - fie că au luptat sau nu - sunt pasibili de pedeapsa cu moartea. Bagdadul a condamnat deja peste 500 de străini ai grupării Stat Islamic - bărbaţi şi femei -, dar nici unul nu a fost executat până acum .

Vezi și: Reacția Franței după ce trei cetățeni au fost condamnați la moarte în Irak

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel