Încă trei copii, internați la Spitalul din Slobozia, infectați cu Rotavirus

rotavirus
rotavirus

Numărul infecțiilor cu Rotavirus a crescut la 14, după ce alţi trei copii internaţi la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia au fost depistaţi cu acest virus.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia, miercuri seară doi bebeluşi în vârstă de cinci şi şase luni au fost transportaţi la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", cu diagnosticul de infecţie cu Rotavirus.

Cel de-al treilea copil depistat cu Rotavirus este o fetiţă în vârstă de trei luni, care la începutul acestei săptămâni a fost internată cu diagnosticul de "pneumonie interstiţială acută".

Conform surselor citate, fetiţa de trei luni va fi trimisă şi ea la Institutul "Matei Balş" după ce va fi stabilizată, informează Mediafax

Cinci copii care erau internaţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Slobozia au fost depistaţi cu Rotavirus, iar patru dintre ei, care erau în stare mai gravă, au fost transferaţi, luni, la Institutul "Matei Balş" din Capitală. Un al cincilea copil diagnosticat cu acest virus a fost trimis marţi la aceeaşi unitate medicală din Capitală.

La Spitalul din Slobozia au fost înregistrate, din noiembrie 2010, 20 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti care nu au fost raportate, motiv pentru care s-a decis limitarea accesului în Secţia de pediatrie şi dezinfecţia corectă, declara, luni, consilierul ministrului Sănătăţii, Geza Molnar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel