Înaltpreasfințitul Teodosie îi răspunde lui Vasile Bănescu: Este un om vrednic de compătimire, care are nevoie de rugăciune. El nu se roagă

PS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Sursa Agerpres
PS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Sursa Agerpres

Înaltpreasfințitul Teodosie a transmis un mesaj, după ce Vasile Bănescu a spus că „zvârcolirile cele mai înfricoșătoare au fost înregistrate, previzibil, în anticul oraș Tomis“.

Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a transmis un mesaj, vineri dimineață, în care îi răspunde lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române:

„„Nu știu ce vrea să spună. Este un om vrednic de compătimire, care are nevoie de rugăciune. El nu se roagă, de aceea vorbește chiar împotriva bisericii, nu reprezintă biserica și îmi pare rău. Într-o vreme venea foarte des la noi, la Simpozioane și arăta foarte familiar, așa a fost și în facultate.

Cred că este un accident în viața lui, în mintea lui. Are a doua soție care a fost categoric împotriva religiei și atunci ce să aștepți dintr-o atmosferă de familie foarte controversată? Dumnezeu să-l ajute, ne rugăm pentru el. Nu există anomalii. Calendarele sunt stabilite de bisericile autocefale, nu de mine. Nu vorbesc împotriva bisericii niciodată, dar vorbesc împotriva minciunii. Doamne ajută!”“, a spus Înaltprasfințitul Teodosie, conform Replicaonline.

În problema alinierii datei Paștelui Ortodox la Paștele Catolic, căreia Înaltpreasfințitul Teodosie s-a opus, Vasile Bănescu a declarat ieri că „zvârcolirile cele mai înfricoșătoare au fost înregistrate, previzibil, în anticul oraș Tomis“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel