Înalta Curte a pus punct procesului dintre Consiliul Concureței și Parmalat Romania

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat definitiv încălcarea Legii concurenţei de către Parmalat România, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei a demonstrat că Parmalat a participat la o înţelegere anticoncurenţială având ca obiect înţelegeri pentru fixarea preţurilor între retaileri şi furnizorii acestora.

Totodată, Înalta Curte a menţinut amenda aplicată companiei, în valoare de 269.852 de lei (61.330 de euro).

În 2015, Consiliul Concurenţei a sancţionat 25 de companii de pe piaţa comercializării produselor alimentare (patru retaileri şi 21 de furnizori ai acestora) cu amenzi în valoare totală de 154.029.538 de lei (aproximativ 35 de milioane de euro) pentru fixarea preţurilor între retailerii Metro, Real, Selgros, Mega Image şi furnizorii acestora în perioada 2005 - 2009.

Argus, Delaco Distribution şi Granddis au recunoscut fapta şi nu au atacat decizia Consiliului Concurenţei în instanţă, în timp ce restul companiilor au contestat decizia de sancţionare. 

Totodată, în cazul companiilor Albalact şi Prodlacta, ÎCCJ a confirmat definitiv încălcarea Legii concurenţei. 

Instanţa a menţinut valoarea amenzii aplicate pentru Prodlacta, însă, pentru Albalact, amenda a fost redusă de la 2.199.507 de lei, la 1.777.380 de lei. 

Vezi și: Chiriţoiu, despre prevenţie şi amenzi:Biserica se chinuie de 2.000 de ani să ne îndrepte,dar fără să ai şi o bâtă nu îi corectezi pe oameni 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel