În zona Pieței Unirii au fost impuse restricții de circulație rutieră din cauza tasărilor care au fost descoperite în acea zonă

Foto: Pexels/Brigada Rutieră: Restricţii temporare de trafic în Pasajul Unirii din Bucureşti
Foto: Pexels/Brigada Rutieră: Restricţii temporare de trafic în Pasajul Unirii din Bucureşti

Restricțiile de circulație au fost rapid implementate prin semnalizare cu balize în regim de urgență. Acest lucru a fost făcut pentru a asigura siguranța traficului și pentru a permite repararea zonei afectate cât mai rapid posibil.

Circulaţia rutieră din zona Pieţei Unirii va fi restricţionată, de miercuri, la intersecţia dintre Strada Halelor şi Splaiul Independenţei, precum şi la cea a Bulevardelor Corneliu Coposu şi I.C. Brătianu, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, scrie Agerpres.

Măsura a fost implementată prin semnalizare cu balize în regim de urgenţă, după ce, în urma vizitelor în teren efectuate de specialişti, în aceste zone au fost evidenţiate tasări ale sistemului rutier aflat deasupra planşeului Unirii şi a pasajului rutier Unirii.

În perioada următoare, ambele zone în care au fost identificate tasările vor fi verificate de experţi, care au misiunea de a afla cauzele ce au generat această situaţie, precum şi de a găsi cele mai potrivite soluţii pentru remedierea deficienţelor în cel mai scurt timp posibil.

Restricţii pentru vehiculele cu masa maximă mai mare de 3,5 tone

Având în vedere această situaţie, precum şi ultimele expertize tehnice efectuate anul trecut, care încadrează atât planşeul Unirii, cât şi Pasajul rutier Unirii, în starea tehnică IV- nesatisfăcător, autoritatea locală a solicitat Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti restricţionarea circulaţiei rutiere în zona aferentă Pieţei Unirii a tuturor vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, cu excepţia mijloacelor de transport în comun şi a celor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Studiul de fezabilitate pentru consolidarea/refacerea planşeului Unirii, respectiv a tavanului Pasajului rutier Unirii a fost finalizat. În maximum 30 de zile, aceste lucrări vor fi incluse în cadrul unei proceduri de licitaţie publică, astfel încât momentul efectiv al începerii execuţiei să fie în a doua jumătate a anului 2024.

Circulaţia din zona Pieţei Unirii este restricţionată pentru toate categoriile de vehicule doar în cele două zone în care au fost evidenţiate tasări ale sistemului rutier.

În prezent, traficul este restricţionat pentru toate categoriile de vehicule pe banda numărul 1 dinspre Bulevardul Corneliu Coposu către Bulevardul I.C. Brătianu, pe o distanţă de 20 - 25 de metri, precum şi pe banda numărul 3, sensul de mers dinspre Strada Halelor - Splaiul Independenţei către Mitropolie.

Măsura restricţionării circulaţiei rutiere în zona aferentă Pieţei Unirii a vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, cu excepţia mijloacelor de transport în comun şi a celor de intervenţie în situaţii de urgenţă, va fi discutată şi analizată în Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Capitalei, mai scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel