În weekend, atenţie la ultraviolete. Se vor înregistra valori duble

ultra
ultra

În acest weekend, soarele va valori de radiaţie ridicate care vă pot  "prăji" . Specialiştii ne avertizează că radiaţiile ultraviolete vor fi extrem de puternice în acest sfârşit de săptămână.

Va fi cald şi dacă nu ne protejăm pielea, ne vom trezi cu arsuri de piele de toată frumuseţea.  Vremea caldă va aduce şi radiaţii puternice ale soarelui. Vremea închisă de până acum ne-a ferit de ele. Plafonul de nori a filtrat practic razele ultraviolete şi le-a redus la jumătate.

De vineri încolo, lucrurile se schimbă radical: valoarea radiaţiilor UV se dublează. Asta pentru că vom avea cer variabil deasupra României, iar razele soarelui vor ajunge direct pe Pământ. Se vor reflecta şi vor fi trimise spre norii răzleţi, iar norii le vor trimite înapoi la sol.

În acest weekend, indeul radiaţiilor ultraviolete va avea o valoare de 6 - 7, ceea ce corespunde creşterii temperaturii de afară. Măsurate pe o scară de la 1 la 15, ultravioletele la valori de 6 sau 7 ne vor afecta diferit, explică meteorologul  Constantin Rada.

Cei mai expuşi sunt copii foarte mici, persoanele în vârstă şi categoriile de persoane care au pielea deschisă la culoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel